EXCLUSIV Au furat statuia de bronz a lui Ştefan Popa Popa’s: „Am spus şi o repet. Suntem penali în fiecare minut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statuia de bronz a lui Ştefan Popa Popa's, care se afla în cartierul timişorean Dâmboviţa, a fost furată. Artistul a aflat de acest lucru după apariţia unui interviu dat pentru Adevărul.

Bustul de bronz al caricaturistului Ştefan Popa Popa’s, care a fost inaugurat în 2006, la Timişoara, a fost furat. Persoane necunoscute au subtilizat statuia dăruită artistului român care figurează în Guiness Book ca fiind cel mai rapid caricaturist din lume.

“Am fost de acord să se pună acest bust pentru că eram curios să văd în viaţa asta cum e mi se cace în cap porumbeii. Nu mă afectează în niciun fel că l-au furat. Să fie sănătoşi. Mie nu mi-au furat nimic. Deocamdată. Dar am spus şi o repet: Suntem penali în fiecare minut. Până nu începem o construcţie de la zero şi nu scoatem din vocabular cuvântul <hoţie> nu avem nicio şansă”, a declarat Ştefan Popa Popa’s.  

Bustul a fost un cadou făcut lui Popa’s, la împlinirea vârstei de 52 de ani, de patru asociaţii culturale din Timişoara: Fundaţia pentru Promovarea Învăţâmântului European "Timiş", Asociaţia Elitistă "Lumina", Fundaţia Culturală "Eftimie Murgu" şi Fundaţia Culturala "Samuil Vulcan", în semn de recunoştiinţă pentru aportul său la promovarea artei româneşti în lume.

Monumentul a fost montat într-o zonă mărginaşă din Timişoara, în apropierea lacului Aurora din cartierul Dâmboviţa. Bustul de bronz l-a reprezentat imaginea caricaturizată a artistului.  

Ştefan Popa Popa’s nu ştie dacă bustul a dispărut ca urmare a interviului acordat în Adevărul, însă a aflat de acest lucru de abia ieri. El crede că poliţia nu va face lumină în cazul acestui furt. “Poliţia e mână-n mână cu infractorii. Nu mă interesează ce fac ei”, a mai spus Popa’s.

Statuia de bronz a lui Ştefan Popa Popa's a dispărut

Citiţi şi

INTERVIU Caricaturistul Ştefan Popa Popa's: „85% din populaţia ţării este imbecilizată. Totul este sălbatic, făcut de oameni primitivi”


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite