Eveniment de marcă la Timişoara: Festivalul Internaţional de Literatură “La Vest de Est / La Est de Vest”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început la Timişoara cea de a treia ediţie a Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara (FILTM), care reuneşte în capitala Banatului scriitori din România, Ungaria, Croaţia, Franţa, Albania, Elveţia şi Anglia.

Deschiderea festivalului a avut loc miercuri seara în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timişoara. Evenimentul se vrea unul dintre proiectele importante care vor completa oferta de activităţi cu care Timişoara va candida la statulul de „capitală culturală europeană”, în 2021.
 

„Timişoara este unul dintre oraşele care aspiră la statutul de capitală culturală europeană, iar literatura, în cazul Timişoarei, este unul dintre punctele forte ale ofertei noastre culturale. Acesta este motivul pentru care aştept cu interes fiecare nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara!”, spune Cornel Ungureanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Timişoara.


Miercuri, în Sala Barocă au vorbit despre romanele lor Dasa Drnici (Croaţia), Laszlo Krasznahorkai – considerat cel mai în vogă scriitor contemporan din Ungaria, Jean Mattern (Franţa) şi Mircea Mihăieş.


În această seară, de la ora 18.00, iubitorii de cărţi îi vor putea întâlni pe Ornela Vorpsi (Albania), Cătălin Dorian Florescu (Elveţia) – care va citi din „Jakob se hotăreşte să iubească”, distins cu Swiss Book Prize- cea mai bună carte a anului 2011 în Elveţia, Florin Lăzărescu şi Pavel Gheo. 


Vineri, tot la Muzeul de Artă din Piaţa Unirii, de la aceeaşi oră, 18.00, vor lectura Paul Bailey (Anglia), Noemi Kiss (Ungaria), Filip Florian şi Bogdan Munteanu. 


Închiderea celei de a III-a ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara „La Vest de Est / La Est de Vest va fi făcută cu o petrecere cu temă ungurească.


Proiectul a fost iniţiat de Oana Boca, Ioana Gruenwald şi Robert Şerban. Ediţiile din 2012 şi 2013 ale festivalului au prilejuit iubitorilor de literatură din Timişoara întîlnirea cu nume de marcă ale literaturii universale contemporane, scriitori precum Victor Erofeev, Slavenka Drakulić, Attila Bartis, Jan Koneffke, Edo Popović, Fabio Geda, Richard Swartz sau Iuri Andruhovîci.

Citiţi şi:

Cătălin Dorian Florescu, despre volumul său câştigător: „E istoria căutării fericirii“


Cătălin Dorian Florescu: „Nu e tocmai plăcută viaţa într-o carte poştală“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite