Escaladarea terifiantă care îl aşteaptă pe alpinistul Horia Colibăşanu. Everestul nu e deloc o simplă excursie cu cortul VIDEO

Escaladarea terifiantă care îl aşteaptă pe alpinistul Horia Colibăşanu. Everestul nu e deloc o simplă excursie cu cortul VIDEO

În drum spre vârful Everest FOTO captură Youtube

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu se află în tabăra de bază avansată, unde se odihneşte pentru cea mai importantă etapă a expediţiei: urcarea spre vârful Everest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul stomatolog a ajuns deja la 7.700 de metri, unde a stat pentru aclimatizare, apoi a coborât în tabăra de bază avansată (6.400 metri).

Periodic, pentru refacerea organismului, alpiniştii fac aceste drumuri de urcare şi coboarâre. Deşi nu pare să mai fie mult până în vârf, de la 7.700 de metri (până unde a ajuns deja Horia), în realitate, Everestul (8.848 de metri) este încă la mare distanţă. Iar greu de abia urmează. 
 
Horia Colibăşanu se află în faţa celei mai mari performanţe româneşti, având în vedere că ascensiunea se va desfăşura fără ajutor suplimentar (oxigen şi şerpaşi). 

Ziua de vârf, în funcţie de prognoza meteo, este programată în intervalul 18 – 22 mai 2017.

Puteţi vedea o serie de înregistrări urcate pe Youtube, cu ce înseamnă urcarea pe cel mai înalt vârf din lume, cât este de periculos şi de dificil, mai cu seamă dacă alpinistul urcă fără mască de oxigen şi ajutat de şerpaşi. 
Citiţi şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările