Englezii vin să sterlizeze câinii din Timişoara: 60 de “maidanezi” intră în legalitate

Englezii vin să sterlizeze câinii din Timişoara: 60 de “maidanezi” intră în legalitate

A început sterilizarea în masă a madanezilor Foto Arhivă

Asociaţia Pet Hope Timişoara, cu sprijinul Asociaţiei britanice “Îngerul câinilor” sterilizează şi microcipează gratuit, 60 de câini aparţinând unor familii timişorene care nu îşi permit astfel de cheltuileli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania gratuită de sterilizare şi microcipare a început pe 4 aprilie, de Ziua internaţională a animalelor fără stăpân şi va dura două săptămâni. 
 
Odată sterilizaţi şi microcipaţi, foştii „maidanezi” vor putea fi înregistraţi la Primăria Timişoara şi vor intra în legalitate, deoarece, din martie 2013, aceste două operaţiuni au devenit obligatorii pentru fiecare proprietar de câine fără pedigree.
 
“Avem o hotărâre bună a Consiliului local, care prevede sterilizarea în masă a metişilor, în vederea reducerii numărului alarmant de pui abandonaţi, iar Asociaţia Pet Hope şi partenerii din Marea Britanie, doresc sprijinerea cetăţenilor pentru intrarea în legalitate cu animalele pe care le deţin” a declarat Alina Văcaru, preşedinte al Asociaţiei Pet Hope.
 
Familiile beneficiare au fost selectate de către echipa Pet Hope în baza descrierilor şi recomandărilor făcute de reţeaua de voluntarişi protectori timişoreni care colaborează cu Pet Hope.
 
“Ne dorim să dăm un exemplu de bună practică. Stoparea creşterii numărului de câini fără stăpân începe din gospodăriile care nu vor sau nu îşi permit sterilizarea animalelor. Pentru cei care nu vor, există acum o amendă, iar cei care nu pot, trebuie ajutaţi, atât de noi, asociaţiile de protecţie a animalelor, cât şi de Primărie” a transmis Anneka Tanaka , responsabilul de campanie din partea Asociaţiei “Îngerii câinilor” din Marea Britanie.
 
Campania <Fost „maidanez”, devin legal> se bucură şi de sprijinul a două cabinete veterinare din Timişoara, medicii veterinari de la Canifel Vet si de MaxiVet fiind recunoscuti pentru calitatea actului medical şi competenţele lor profesionale.
 
Iniţiativa asociaţiei din Anglia vine după ce tot în această săptămână, la Timişoara a sosit o echipă de veterinari din Germania, care au început sterilizarea câinilor aflaţi la adăpostul celor de la Daniflor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: