Elicopterul milionarului Romeo Dunca s-a răsturnat din cauza vântului, după ce a fost lăsat nesupravegheat şi cu motorul pornit

Elicopterul milionarului Romeo Dunca s-a răsturnat din cauza vântului, după ce a fost lăsat nesupravegheat şi cu motorul pornit

Elicopterul distrus al lui  Romeo Dunca

Elicopterul tip Eurocopter AS 350 B3 aflat în proprietatea milionarului timişorean Romeo Dunca a fost avariat după ce s-a răsturnat la câteva momente după aterizarea pe Muntele Mic, în judeţul Caraş-Severin.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Pe pagina de Facebook al Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a fost postat în această seară un scurt comunicat: 

"CIAS a fost notificat astăzi, 29 noiembrie 2017, la ora 15:53 LT, despre producerea unui eveniment de aviaţie civilă în zona Muntele Mic din judeţul Caraş-Severin, în care a fost implicat un elicopter tip AS 350 B3, cu însemnele de înmatriculare YR-DEX, aparţinând unui operator privat. Nu există victime. O echipă de investigatori din cadrul CIAS se deplasează la locul producerii evenimentului".

Romeo Dunca lucra zilele acestea cu toate forţele la amenajarea unei staţiuni de schi pe Muntele Mic. Săptămâna trecută, în mai puţin de trei ore, cu ajutorul elicopterului, a reuşit să aducă pe pârtie şi să monteze 50 de stâlpi de noctură. Elicopterul utilitar era folosit din plin la munca de pe Muntele Mic.   

Elicopterul lui Dunca a fost distrus
 
Incidentul a avut loc din cauza neglijenţei, omul de afaceri lăsând motorul aparatului de zbor pornit şi nesupravegheat, după aterizare. În timp ce Romeo Dunca se deplasa spre autoturismul său, o rafală de vânt a răsturnat elicopterul în valoare de două milioane de euro. Potrivit unor surse citate de news.ro, aparatul de zbor s-a prăbuşit peste cablul de transport al telescaunului de pe pârtia Borlova 1.
 
„A fost o clipă de neglijenţă pe care mi-o asum. În cabină nu mai era nimeni, iar la manete am fost eu, deci nu altcineva aşa cum se speculase. Pagubele materiale la aparatul de zbor sunt însemnate“, a declarat Romeo Dunca pentru Reper24,.
 
În urma accidentului, omul de afaceri nu a fost rănit, însă au rezultat pagube materiale.
 
La locul accidentului nu au fost chemate echipaje nici de pompieri, nici de poliţie, ori ambulanţă.
 
Omul de afaceri Romeo Dunca, din Timişoara, a cărui avere este estimată la peste 14 milioane de euro, deţine o cabană pe Muntele Mic, în judeţul Caraş-Severin unde îşi petrece cea mai mare parte a timpului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările