Elevii se vor cu burta pe carte în noul an şcolar. Vezi lista de „surprize”, pregătită de autorităţi

Elevii se vor cu burta pe carte în noul an şcolar. Vezi lista de „surprize”, pregătită de autorităţi

Noul an şcolar îi aşteaptă pe elevi cu o serie de surprize

Directorii sunt sceptici faţă de schimbările din învăţământ. Mai mulţi ani de şcoală, examene din prima zi şi un sistem strict de taxare a absenţelor sunt modificările pe care le aduce anul şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima zi de şcoală începe în trombă pentru elevii timişeni, cărora autorităţile le-au pregătit o serie de „surprize”. Astfel, elevii care trec în clasa a cincea vor avea de parcurs un an în plus în gimnaziu, conform noii legi a educaţiei. În plus, din primele zile de şcoală, tinerii vor fi supuşi unor teste, pentru a determina gradul de pregătire al claselor. Examenele vor fi date la materii precum limba română, matematică, istorie sau geografie. Rezultatele vor fi centralizate pentru a stabili o medie a şcolii, iar clasele vor fi împărţite în funcţie de performanţe - sub medie sau peste aceasta.

Sindicaliştii timişeni sunt însă sceptici referitor la rezultate şi susţin că acestea ar trebui păstrate în secret, pentru a nu discrimina elevii. „Dacă tot fac evaluările astea, măcar ar trebui să le ţină în secret. Tinerii vin din vacanţă şi nu sunt foarte concentraţi. Nu vrem să iscăm prejudecăţi, referitor la şcoli, clase sau elevi“, a declarat Virgiliu Popescu, reprezentant al Sindicatului „Spiru Haret“ din Timişoara.

Tot de mâine, elevii vor da cu subsemnatul la intrarea şi ieşirea din şcoală. Autorităţile speră să diminueze astfel numărul absenţelor. Directorii de şcoli nu sunt însă prea încrezători în efectele acestei măsuri. „Un copil care vine la şcoală, o face şi fără să fie pontat. Nu o să devină nimeni mai responsabil. Iniţiativa e benefică din punct de vedere al securităţii din unităţile şcolare“, a declarat Cornel Petroman, directorul Colegiului Pedagogic „Carmen Sylva“ din Timişoara. „În ceea ce priveşte absenţele, nu văd nicio relevanţă. Elevii nu vin la şcoală pentru că nu sunt verificaţi de părinţi. Iniţiativa va contoriza cât stau în şcoală, ori, sunt foarte mulţi care stau în şcoală şi nu participă la ore. Dacă nu îi responsabilizează absenţele din catalog, nu o să se schimbe nimic”, a declarat Miriana Wolf, director al Liceului Auto.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările