După tramvaie turceşti, Timişoara va avea şi autobuze electrice din Turcia

După tramvaie turceşti, Timişoara va avea şi autobuze electrice din Turcia

Licitaţia a fost câştigată de firma Karsan din Turcia FOTO karsan.com

Licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a 44 de autobuze electrice pentru Timişoara a fost câştigată de firma Karsan, din Turcia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit profit.ro, la licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării au mai participat companiile şi asocierile Solaris Bus & Coach (Polonia), New Kopel Car Import-Shlomo Motors (Israel), ), Golden Dragon Bus-Xiamen Golden Dragon Bus (China) şi Bozankaya Otomotiv-Sileo (Turcia). Karsan a depus o ofertă în valoare de 136.400.145 lei (aproximativ 27,7 milioane euro), sub valoarea estimată a contractului, de 145.000.000 lei (fără TVA). Sursa amintită mai arată că în luna mai, Karsan a obţinut un contract pentru furnizarea a 10 autobuze electrice în Mangalia.

Prima licitaţie a fost lansata de minister în data de 8 februarie 2019, iar în data de 14 iulie 2020 procedura de licitaţie a fost anulată, după solicitarea a cinci clarificări tehnice asupra ofertelor. Au participat trei ofertanţi, iar motivele anulării au fost de ordin tehnic. La ultima solicitare de clarificări, ofertanţii au depus documente neconforme cu caietul de sarcini, deşi la cele patru solicitări anterioare de clarificari licitaţia a evoluat fără a fi motive de anulare.

Timişoara va avea şi 21 de tramvaie turceşti

Înainte de a avea autobuze electrice din Turcia, Timişoara va avea 21de tramvaie produse de firma turcească Bozankaya. Primul dintre cele 21 de tramvaie, care costă aproximativ două milioane de euro bucata, a ajuns la Timişoara la sfârşitul lunii iunie.  Tramvaiul va fi în teste la Timişoara timp de aproximativ trei luni, acesta urmând să fie introdus în circulaţie după omologarea de la Autoritatea Feroviară Română (AFER). 

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro e în drum spre Timişoara. Este adus cu un transport agabaritic

Primul tramvai turcesc este în drum spre Timişoara. Cei de la Bozankaya au făcut anunţul VIDEO

Au început testele de laborator pentru tramvaiele turceşti Bozankaya, care vor circula la Timişoara. Imagini inedite din fabrica de la Ankara

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările