După INNA, şi actriţa Maia Morgenstern ajută Centrul Medical de la Buziaş

După INNA, şi actriţa Maia Morgenstern ajută Centrul Medical de la Buziaş

Maia Morgenstern

Fondurile obţinute de la spectacolul “Janka”, cu renumita actriţă de talie internaţională Maia Morgenstern, vor fi donate Fundaţiei “Cristian Şerban” din Buziaş.

Spectacolul “Janka”, pus la punct de Clubul Rotary Buziaş, va avea loc pe scena Capitol a Filarmonicii Banatul, joi, 23 august, începând cu ora 19.00. Biletele de intrare costă 25 de lei, iar întregul beneficiu va ajunge la Fundaţia “Cristian Şerban”, pentru refacerea Centrului Medical de la Buziaş, care a fost mistuit de flăcări în această primăvară.

Gestul Maiei Morgenstern vine după cel al vedetei INNA, care a direcţionat întreaga sumă de bani primită de la primărie pentru concertul de Ziua Timişoarei. Cântăreaţa a oferit Centrului Medical de la Buziaş 15.000 de euro.

Sunt impresionată să văd câți oameni generoși există în România. Am primit chiar și sume de 20 de lei de la persoane care trăiesc dintr-o pensie socială. Mă impresionează să văd atâta bunăvoință și recunoaștere a acestei instituții care dă șansa la viață. Până acum, au donat bani Societatea de Diabetologie, INNA, care și-a donat onorariul primit să cânte la Ziua Orașului, Contitech. Am primit o promisiune fermă de la Ministerul Sănătății că ne va ajuta. Ne-au mai ajutat parteneri din Germania și Austria. Dar de abia s-a strâns un sfert din suma necesară, a spus medicul Margit Şerban, unul din iniţiatorii centrului medical.

În cei 20 de ani de când funcţionează Centrul Medical a avut peste 20.000 de bolnavi internaţi, instituţia fiind recunoscută ca centru de excelenţă, fiind numiţi eroi în asistenţa bolnavilor de hemofilie.

Suma necesară pentru refacerea Centrului Medical de Evaluare şi Recuperare de la Buziaş este aproximativ 350.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: