După 21 de ani de la declararea Timişoarei ca oraş liber, revoluţionarilor nu li s-a permis accesul în balconul operei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare, a devenit motiv de gâlceavă între liderii asociaţiilor de revoluţionari din Timişoara. Aceştia s-au adunat ca de fiecare dată de 20 decembrie în faţa Operei să îşi aducă aminte de evenimente de acum 21 de ani.

Timp de trei minute, în Timişoara au răsunat sirenele în memoria celor care au luptat pentru libertate în urmă cu 21 de ani. Stupoare însă, revoluţionarii nu au primit accesul spre balconul Operei, locul unde a fost proclamat Timişoara ca primul oraş liber de comunism.
Preşedinţii celor şapte asociaţii şi-au aruncat reciproc vina unii pe alţii. „Azi a fost ziua Asociaţiei Victoria, al lui Fortuna. El nu a mai făcut cerere să ne lase pe balcon. Nu l-a mai interesat”, au strigat revoluţionarii.

SERIAL / Decembrie ' 89: „La Otopeni erau numai morţi şi vaiete”

În 1989, au fost mai mulţi demolatori decât constructori în balconul Operei. Atunci, mulţi au opus rezistenţă. Anul trecut, şi-au revărsat frustrările demolatorii aşa că am decis să nu mă mai implic. Să se ocupe alţii dacă vor de aceste evenimente”, a răspuns Fortuna. Acesta l-a acuzat pe Tudorin Burlacu, preşedintele Asociaţiei 17 decembrie 1989, în termeni duri. „S-a demonstrat că Burlacu a fost informatorul lui Radu Tinu, adjunctul Securităţii”, a spus Fortuna. „Nu are rost să discut despre acest om. E nebun, e bolnav cu capul. El vede doar extratereştri”, s-a apărat Burlacu. 

Dezbinarea dintre asociaţiile de revoluţionari din Timişoara nu sunt noi. Să nu se încaiere, fiecare dintre cele şapte asociaţi are o zi în care se ocupă de manifestările comemorative.

Reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari au fost invitaţi la o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, care se desfăşuară la această oră.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite