Drama fetei care a acceptat să-şi vândă trupul pentru iubitul cunoscut pe Facebook. „A vrut să mă vadă nud. I-am trimis o poză cu mine goală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Chişineu-Criş a pronunţat o primă sentinţă într-un dosar în care un tânăr din Timişoara a fost trimis în judecată pentru proxenetism, fiind acuzat că a constrâns-o pe iubita sa de 16 ani, pe care a cunoscut-o pe Facebook, să se prostitueze pentru ca el să-şi poată achita o amendă şi să-şi cumpere diverse bunuri.

Dosarul de proxenetism în care L.C.P., un tânăr din Timiş este acuzat de proxenetism a fost deschis în urmă cu un an, când mama unei fete de 16 ani s-a prezentat la Poliţie şi a depus o plângere penală, arătând că fiica sa doreşte să plece de acasă pentru a se prostitua, la cererea unui tânăr din Timişoara. Femeia povesteşte că fiica sa de 16 ani a intrat într-o relaţie cu un băiat din Timişoara, cu care a întreţinut şi relaţii sexuale. Ulterior, femeia a observat că fiica ei scrie într-una mesaje pe telefon şi i-a cerut fiului său să îşi verifice sora. Băiatul a descoperit astfel mesaje din care reieşea că sora lui a acceptat să se prostitueze pentru ca iubitul ei din Timişoara să îşi plătească o datorie, să îşi cumpere o maşină şi haine.

În data de 10.10.2017, fiica mea a vrut să plece de acasă cu un bagaj cu haine, telefon, încărcător şi buletinul, dar le-am luat de la ea şi am trimis-o la şcoală. De la şcoală a vrut să fugă la C. (n.r. iubitul din Timişoara), dar a fost prinsă de fratele meu şi dusă acasă. Astăzi, s-a dus la Chişineu-Criş cu autobuzul, dar nu s-a dus la şcoală, după cum mi-a spus diriginta, astfel cred că a fugit la C. pentru a pune planul în aplicare, respectiv să facă sex cu mai mulţi bărbaţi, să câştige bani şi să-i dea lui C., după cum acesta a îndemnat-o”, le-a declarat femeia poliţiştilor.

Studiine mesajele dintre tânărul din Timişoara şi adolescent din Chişineu Criş, poliţiştii aveau să constate că L.C.P. a determinat-o pe minora în vârstă de 16 ani să practice prostituţia, spunându-i că poate face cinci clienţi pe zi în schimbul sumei de 100 de lei/client, iar din banii obţinuţi ca urmare a practicării prostituţiei acesta să poată să-şi plătească a amendă penală, să-şi cumpere haine şi maşină. Poliţiştii au mai descoperit că tânărul s-a oferit să-i posteze minorei anunţuri pe site-uri matrimoniale, poze nud, cu faţa retuşată, să-i cumpere un telefon cu cartelă corespondentă anunţului şi să închirieze o cameră de hotel unde aceasta să se prostitueze.

„La o poză de-a lui i-am dat ador”

Audiată de poliţişti, adolescenta a spus că a fost abordată de tânărul din Timişoara pe Facebook, în luna ianuarie a anului 2017. Fata a povestit că a primit o cerere de prietenie pe Facebook, tânărul i-a scris un mesaj, dar ea nu i-a răspuns. Două luni mai târziu, fata a dat „ador” unei poze postate de tânăr, iar acesta a început din nou să îi scrie şi au început să vorbească. „A început să-mi ceară să-i trimit poze nud cu mine, a vrut să mă vadă nud, eu i-am trimis o poză cu mine goală. Acesta a început să-mi zică că vrea să facă dragoste cu mine şi m-a întrebat dacă ştiu un loc ascuns, că vrea să vină să facem dragoste, dar eu am refuzat atunci”, le-a povestit tânăra poliţiştilor.

Am acceptat pentru că îl iubesc şi nu voiam să ajungă în puşcărie”

Până în luna august fata a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu tânărul. Într-o seară a lunii august a cedat, mărturisindu-i ulterior mamei sale că şi-a început viaţa sexuală. Femeia i-a cerut fetei sale să rupă relaţia cu tânărul din Timişoara, ceea ce s-a şi întâmplat. La sfârşitul lunii septembrie, cei doi au reluat discuţiile, ocazie cu care tânărul i-a spus fetei că prietenul său are o iubită care se prostituează pentru a face rost de bani şi i-ar prinde şi lui bine o astfel de iubită care să îl ajute să facă bani să îşi achite o amendă penală, să îşi cumpere o maşină şi haine.

Eu i-am spus să încerce să facă altfel rost sau să ceară la cineva împrumut. Mi-a spus că nu are cui să ceară sau cum să facă rost de bani şi că numai aşa poate să facă rost de bani. Eu i-am spus atunci că nu o să vând corpul meu pentru bani, dar acesta s-a enervat şi a zis că îmi dă block, dar eu i-am zis că putem încerca să facem rost altcumva de bani, fără să fac sex cu alţi bărbaţi pentru bani. Mi-a dat block, dar după circa o săptămână m-a deblocat şi mi-a zis că trebuie să fac sex cu alţi bărbaţi ca să fac rost de bani ca să-şi plătească amenda, ocazie cu care eu i-am spus că sunt de acord, acesta spunându-mi că până la sfârşitul lunii octombrie 2017 trebuie să plătească amenda. Eu am acceptat cererea acestuia pentru că îl iubesc şi vroiam să-i fac rost de bani, să nu ajungă la puşcărie”, a declarat fata.

Adolescenta le-a mai spus poliţiştilor că împreună cu iubitul său a făcut şi un plan, urmând să plece de acasă într-o zi de duminică, astfel încât părinţii ei să nu îşi dea seama că vrea să plece. „Mi-a spus că mă duce la un hotel în Timişoara unde să fac sex cu mai mulţi bărbaţi, cu fiecare cam 10-15 minute, spunându-mi că dacă tragem bine, în două săptămâni o să fac de amendă, să ne cumpărăm haine, maşină şi tot ce trebuie. De asemenea, C. mi-a spus că la început trebuie să iau cinci clienţi pe zi şi să cer 100 de lei de la fiecare client, iar dacă merge bine, să iau şi zece clienţi, iar dacă merge foarte bine, aş putea să iau chiar 30 de clienţi, deoarece sunt nouă în domeniu, iar bărbaţilor le plac fetele care sunt noi pe site. Am fost de acord cu tot deoarece îl iubesc pe C.”, a mai declarat fata în faţa poliţiştilor. Audiat în instanţă, tânărul a recunoscut toate acuzaţiile îndreptate împotriva sa.

Concluzia specialistului: minora a fost şantajată emoţional

În dosarul de proxenetism judecat la Chişineu Criş a fost realizată şi o expertiză psiologică. Specilista care a realizat expertiza a arătat că fata a fost şantajă cu mesaje ca „prietenul meu are de plătit 10.000 de euro şi prietena lui stă damă de companie o lună şi scapă de puşcărie” sau … „adică fata aia care a fost cu noi atunci plăteşte pentru prietenul meu… nu mai e nevoie să mă ajuţi, eu ies… nu mă mai căuta… erai altfel … credeam că mă salvezi”, cedând sub ameninţarea cu block-ul pe Facebook şi excluderea din viaţa iubitului său.  

Tabloul psiho-emoţional al minorei în acele momente era unul deteriorat, sentimentul de abandon era intens, i s-au indus sentimente de vinovăţie prin comparaţie cu altă minoră care a acceptat să se prostitueze de dragul prietenului ei, i s-a indus sentimentul de neputinţă în a alege între prieten şi familie, un sentiment puternic de frică creat de scenariul mental în care inculpatul se predă la IPJ şi este încarcerat, din culpa ei, resunându-i în minte vorbele denigratoare rostite de inculpat, minora simţindu-se rănită în buna-credinţă şi în sentimentul de iubire insuflat de inculpat”, a arătat psihologul.

Specialistul a arătat şi cum a fost ademenită şi manipulate de tânărul care „întotdeauna începe conversaţia cu un mesaj de iubire şi de dor, pregătind terenul şantajului emoţional/seducţia utilă în determinare, iar dacă minora refuză, acesta acţionează ferm spunându-i că face din nou fiţe şi o ameninţă cu ieşirea din conversaţie (abandon)”. „În momentul în care a consimţit să îl salveze pe cel care susţinea că o iubeşte şi îi vrea binele, minora era victima abuzului psihologic. În cazul în care abuzatorul nu ar fi abuzat psihologic, minora nu ar fi luat decizia de a consimţi practicarea prostituţiei”, se mai arată în raportul de expertiză psihologică.

În urma procesului, judecat în primă instanţă la Judecătoria Chişineu Criş, tânărul condamant definitiv în august 2018, într-un alt dosar, a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu apel, la Curtea de Apel Timişoara, unde următorul termen este fixat în 17 decembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite