Drama unei femei care a primit 5.000 de mesaje de ameninţare. „Tremur cu pistolul în mînă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Într-unul dintre mesaje, femeia a primit o filmare cu un pistol FOTO IGPR (arhivă)
Într-unul dintre mesaje, femeia a primit o filmare cu un pistol FOTO IGPR (arhivă)

Un tânăr de 34 de ani din Timiş, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru şantaj pentru că i-a trimis fostei sale concubine 5.000 de mesaje de ameninţare, multe dintre ele cu moartea. Într-unul dintre mesaje, tânărul i-a trimis fostei sale iubite şi o filmare cu un pistol.

Sentinţă finală într-un dosar de şantaj în care a fost trimis în judecată un tânăr de 34 de ani din Şag, judeţul Timiş. Tânărul a ajuns să fie acuzat de şantaj deoarece, în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021 i-a trimis fostei sale concubine mii de mesaje de ameninţare. 

Totul a început în momentul în care între cei doi au început o relaţie de concubinaj, iar tânărul s-a mutat împreună cu iubita sa, în casa acesteia.

Pe parcursul relaţiei, tânărul a realizat la casa iubitei sale mai multe lucrări de construcţii. După ruperea relaţiei, bărbatul a considerat că i se cuvine o sumă de bani. Astfel, bărbatul i-a cerut fostei sale concubine suma de 5.500 de euro. În caz contrar, a ameninţat că îi dă foc locuinţei sau o omoară. Ancheta a scos la iveală că tinerei i-au fost trimise 5.000 de mesaje de ameninţare. Iată câteva exemple:

„Ai grijă dimineaţa dragă când pleci că e zăpadă şi să nu se izbească cineva cu maşina de tine”

„Atâta să ştii am ambiţii mari pe banii ăştia am lăsat o grămadă de lucruri de la sine”

„Stai liniştită că şi dacă mă duc la puşcărie nu te iert pentru banii ăştia”

„O să-ţi demonstrezi că protecţie nu primeşti şi în data de nouăşpe te întâlneşti cu mine”

„O să te deranjez eu cu nişte gloanţe în cap”

„ Atâta să ştii tremur cu pistolul în mînă şi aş veni la Vladimirescu”

„Nici Dumnezeu n-o să te mai scoată din mâna mea”

„Până o să primeşti Protecţie non-stop o să fiu pe aici”

„Îţi voi rup eu capul ”

„Atâta să ştii că tremur cu jucăria în mănă şi abia aştept să te prind” (face vorbire de pistol)

Tânăra a depus plângere la Poliţie în care a arătat că i-a fost provocată o puternică stare de temere, dar şi un puternic stres psihologic care au dus la o puternică stare de depresie, anxietate, lezarea sentimentelor de afecţiune şi de dragoste şi lipsa poftei de viaţă şi de izolare socială.

Ea a mai arătat că în urma ameninţărilor cu moartea şi a mesajelor primite de la inculpat, a instalat camere de supraveghere pentru a se simţi în siguranţă. Mai mult, mama sa care munceşte în străinătate cu contract de muncă a fost nevoită să se reîntoarcă acasă pentru a sta cu fiica ei.

Condamnat la închisoare cu executare

Prima fază a procesului de şantaj în care a fost trimis în judecată tânărul din Şag s-a judecat la Judecătoria Arad, unde judecătoul a aplicat o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare arătând că „simplul fapt că inculpatul este la primul contact cu legea penală şi că se bucură de o bună reputaţie în comunitate nu reduce gravitatea faptei săvârşite, având în vedere circumstanţele concrete în care s-a desfăşurat activitatea infracţională – un număr de aproximativ 5000 de mesaje cu conţinut violent într-un interval de aproximativ trei luni de zile”. „Astfel, instanţa are convingerea fermă că scopul pedepsei poate fi realizat doar prin executarea pedepsei în regim de detenţie”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Arad.

Hotărârea a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara. Judecătorii de aici au menţinut pedeapsa arătând că „inculpatul a adus atingere în mod repetat libertăţii psihice a părţii civile, prin ameninţarea acesteia cu acţiuni deosebit de violente, având consecinţe dintre cele mai grave”.

Judecătorii Curţii de APel Timişoara au mai constatat că tânărul acuzat de şantaj a manifestat „indiferenţă totală faţă de valorile sociale ocrotite de legea penală”.

„Această atitudine de indiferenţă faţă de consecinţele faptei sale, reiese din conţinutul mesajelor de ameninţare trimise părţii civile («stai liniştită că şi dacă mă duc în puşcărie tot nu te iert pentru banii aştia», «atâta să ştii, că mi se rupe… şi de tine şi de instanţă, că vad că ai tupeu maxim», «îmi doresc cu adevărat să plec la puşcărie din cauza ta te voi împuşca nu mă îngenunchi») şi relevă faptul că deşi îşi asumă responsabilitatea faptei comise, nu conştientizează gravitatea acţiunilor întreprinse şi caracterul lor illicit”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara, care este definitivă.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Şef din Poliţie, acuzat că şi-a hărţuit amanta care nu îl mai voia. Apărarea ofiţerului: femeia, sursă de informaţii

Şef din Poliţie, către o femeie folosită ca „sursă de informaţii“: „Te iubesc enorm. Vreau să fiu eroul tău pe viaţă”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite