Două femei au fost reţinute pentru înleşăciune prin metoda “accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe persoane au fost sunate acasă pentru a li se cere bani
Multe persoane au fost sunate acasă pentru a li se cere bani

Cele două tinere de 36 şi 26 de ani, ambele din judeţul Călăraşi, au fost depistate în flagrant de poliţiştii lugojeni în timp ce înşelau o bătrână prin metoda ,,accidentul”.

Femeile au fost reţinute pentru 24 de ore şi introduse în Arestul I.P.J. Timiş, iar în cursul zilei de azi, vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii lugojeni de investigaţii criminale au depistat în flagrant două femei în timp ce ridicau o sumă de bani de la o bătrână înşelată prin metoda ,,accidentul”.
 

De la persoanele în cauză, poliţiştii au ridicat 3.300 de euro şi 12.000 de lei. Persoana înşelată a fost o bătrână de 73 de ani, din Lugoj, care a fost apelată telefonic de o femeie care s-ar fi recomandat ca având calitatea de avocat. Acesta a înştiinţat-o pe bătrână că fiica sa a fost implicată într-un accident rutier, care s-a soldat cu rănirea a doi copii şi, pentru a fi sprijinită în anchetă, trebuie să achite 6.000 de lei.
 

Cele două femei s-au întâlnit cu victima pe o stradă din Lugoj, pentru a ridica suma de bani, moment în care au fost depistate în flagrant de poliţiştii lugojeni.

Poliţia Română vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

• depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;

• înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

Poliţia Română vă recomandă:

• verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;

• dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;

• fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;

• nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite