Dosarul spărgătorilor de lux ajutaţi de o „cârtiţă“. Trei persoane au fost arestate

Dosarul spărgătorilor de lux ajutaţi de o „cârtiţă“. Trei persoane au fost arestate

Doi dintre arestaţii în dosarul spărgătorilor de lux au mai fost arestaţi într-un dosar DIICOT FOTO pressalert.ro

Trei dintre membrii grupării de spărgători acuzate că a dat jafuri de proporţii acţionând ca în filme au fost arestaţi de Tribunalul Timiş. Dintre cei trei, doi au fost arestaţi în lipsă, fiind în continuare de negăsit. Doi dintre arestaţi au fost cercetaţi şi în dosarul jafului în care s-a furat un seif cu 500.000 de euro de la fostul şef al Fiscului din Oţelu Roşu. Curtea de Apel Timişoara judecă luni contestaţia formulată împotriva arestării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii Tribunalului Timiş au decis, la sfârşitul săptămânii, arestarea a trei persoane acuzate de furt calificat şi constituirea unui grup infracţional organizat, într-un dosar DIICOT în care ancheta a fost grav afectată de o scurgere de informaţii. Adrian Bolbos, Pleşan Travis Dumitru Gabriel şi Ioan Lucian Mihălţan au fost arestaţi preventiv în dosarul grupării de spărgători acuzate că a dat mai multe jafuri de proporţii la firme şi persoane fizice, acţionând în stil mafiot.

Dintre cei trei, doar Travis Dumitru Gabriel a fost introdus în arest preventiv. Potrivit unor surse judiciare, Travis s-ar fi predat poliţiştilor de frontieră, la intrarea în ţară, fiind ulterior reţinut şi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. În cazul lui Mihălţan şi Bolbos, Tribunalul Timiş a decis arestarea în lipsă, hotârându-se ca mandatul de executare a pedepsei să intre în vigoare atunci când va fi pus în aplicare, adică atunci când inculpaţii vor fi prinşi.

Bolbos, Mihălţan şi Travis sunt cunoştinţe mai vechi ale poliţiştilor şi procurorilor DIICOT. Travis Dumitru Gabriel a fost chiar condamnat la închisoare pentru ultraj după ce l-a lovit cu capul în gură pe un poliţist plecat în urmărirea sa. Poliţistul a tras atunci şi un foc de avertisment, însă interlopul s-a făcut nevăzut. Suspect iniţial în acest dosar a fost luptătorul K1 Florin Ilie. Ulterior, Pleşan Travis Dumitru Gabriel a fost implicat într-o bătaie care a avut loc la intrarea în centrul comercial Bega între două găşti interlope.

Numele lui Mihălţan şi Bolbos apar, de asemenea, în dosarul DIICOT care a vizat o amplă reţea de spărgători de locuinţe. În dosarul, în care s-a anchetat şi furtul unui seif plin cu 500.000 de euro din casa fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu, au fost arestate mai multe persoane, printre care şi Adrian Bolbos şi Lucian Mihălţan. Ulterior, Curtea de Apel i-a pus în libertate pe suspecţi, iar de acel dosar nu s-a mai auzit nimic. citeste totul despre: