Dorin Bodea este medicul pasionat de schi şi de fotbal

Dorin Bodea este medicul pasionat de schi şi de fotbal

Dorin Bodea

Doctorul are foarte multe pasiuni, dar sporturile, în special fotbalul şi schiul, ocupă un loc special în inima lui.

Profil:

Născut. 24 august 1984, Arad
Studii. Facultatea de Medicină, Timişoara
Carieră. Medic rezident
Familie. Necăsătorit

Dorin Bodea s-a născut şi a copilărit în Arad. De mic a bătut mingea cu prietenii săi, iar după terminarea liceului a venit în oraşul în care joacă duşmanul „de moarte” al echipei sale de suflet UTA.

„M-am hotărât să dau la Medicină în clasa a 12-a, când m-am şi apucat să învăţ pentru admitere. Am decis să merg la Timişoara, unde nu ştiam ce mă aştepta, oraş nou, prieteni noi, locuinţă nouă”, îşi aminteşte medicul.

Lucrează la Urgenţe


Primii ani au fost foarte grei, în special din cauza materiilor grele. Grupul de prieteni pe care şi l-a făcut în Timişoara l-a ajutat pe tânăr să treacă mai uşor peste toate problemele şi studenţia a trecut chiar mai repede decât şi-ar fi dorit, iar Dorin a ajuns medic rezident la Urgenţe, în Arad. „Chiar dacă sunt la lucru, nu ratez nicio ocazie de a merge la fotbal pentru a face mişcare”, a mai spus medicul.

Adoră zăpada

Tânărul a prins drag de schiuri încă de mic, dar abia în anul întâi de facultate a avut ocazia să urce pe munte şi să schieze în adevăratul sens al cuvântului.
„Am învăţat foarte repede să schiez şi, de atunci, în fiecare iarnă sunt plecat cu prietenii la munte”, a spus Dorin. Acesta mărturiseşte că cel mai mult i-a plăcut în Austria. „Am avut ocazia să schiez la 3.000 de metri altitudine. A fost pentru mine cel mai frumos sezon de schi, cu pârtii mari şi lungi, lume civilizată, curăţenie, restaurante frumos amenajate”, a mai spus Dorin, pentru care schiul este unul din cele mai frumoase sporturi. „Ai ocazia să te bucuri de toată creaţia lui Dumnezeu, peisaje frumoase”, a mai spus tânărul.

Întrebări şi răspunsuri


Tot mai mulţi medici tineri pleacă din ţară. Ce te ţine pe tine aici?
Ca perspectivă, şi eu aş vrea să plec în străinătate, undeva în Anglia, unde se câştigă mult mai bine, iar sistemul sanitar este mult mai bine pus la punct decât în România.
Ce înseamnă medicina de urgenţă pentru tine?
La început mi s-a părut foarte greu, dar acum m-am obişnuit şi îmi place. Este multă adrenalină, agitaţie multă, iar bolnavii sunt de la tineri până la bătrâni sau de la foarte grav la mai puţin bolnavi. Te face să înveţi toată medicina ca să ajungi să te confrunţi cu aproape toată patologia medicală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: