Dominic Fritz, „un pic surprins” de cei care nu mai au răbdare cu el şi cred că România se face bine peste noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în seara câştigării alegerilor FOTO dominicprimar.ro
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în seara câştigării alegerilor FOTO dominicprimar.ro

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, s-a declarat „un pic surprins” că unii dintre cetăţeni aşteaptă să schimbe lucrurile în Timişoara peste noapte. Fritz a declarat că proiectul său este unul cu bătaie lungă, astfel încât construcţia să fie una „durabilă”.

Atunci când a candidat pentru funcţia de primar al Timişoarei, Dominic Fritz a promis, referindu-se la transparenţă, că Primăria Timişoara va deveni una cu „pereţi de sticlă”. Întrebat într-o conferinţă de presă unde sunt „pereţii de sticlă” promişi, în condiţiile în care unele informaţii lipsesc de pe site-ul primăriei, Dominic Fritz a declarat că transparentizarea şi digitalizarea se fac printr-un proces de durată, nefiind lucruri care se fac peste noapte.

„Am promis să construiesc o primărie cu pereţi de sticlă, nu am promis că sunt magician şi o construcţie o pot face în trei luni. Transparentizarea este în continuare, împreună cu digitalizarea instituţiei, o prioritate pentru mine, dar, ca şi multe alte lucruri, nu se întâmplă pur şi simplu pentru că eu îmi doresc asta, ci este nevoie de sisteme, este nevoie de oameni care să implementeze aceste sisteme, este nevoie de consultare, este nevoie, în unele cazuri, şi de context legislativ şi orice construcţie nu se face în trei luni”, a declarat Fritz. 

Primarul Timişoarei, s-a declarat „un pic” surprins de aşteptările pe care le au unii dintre cetăţeni. „Mă surprinde un pic că ne aşteptăm ca această ţară sau societate să se facă bine peste noapte. Oricine merge la sală ştie că nu ajunge să mergi o singură dată la sală şi în ziua următoare să arăţi cum ai vrea tu să arăţi. Oricine care învaţă un instrument muzical ştie că nu ajunge să stai o dată jos la pian şi în următoarea zi să ştii să cânţi la pian. Dacă vrem să avem instituţii funcţionale, dacă vrem să avem o comunitate vibrantă în acest oraş, atunci trebuie să vorbim de o construcţie care va dura, care va avea multe provocări, eşecuri, greşeli, care ne va frustra şi dezamăgi de multe ori, dar numai aşa putem obţine progresul”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei a mai declarat că nu se poate obţine progresul crezând că „am făcut nişte alegeri, a venit cineva şi s-au rezolvat problemele”.

„Eu înţeleg că ne-am dori cu toţii, eu cel mai mult, să fie tempo-ul schimbării mai mare, dar eu ţin foarte mult la o construcţie durabilă, care nu e de mântuială, care nu aruncă praf în ochi şi astupă nişte gropi şi care începe de la un fundament bun, la nivel sistemic, nu punctual. Asta e ce fac, chiar dacă nu e întodeauna cel mai vizibil lucru. Intenţiile mele nu s-au schimbat, viziunea mea şi a echipei mele nu s-a schimbat se va şi vedea”, a mai declarat Dominic Fritz, câştigător detaşat al alegerilor din septembrie 2020, în faţa primarului în funcţie, Nicolae Robu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Dominic Fritz, după ce Timiş a rămas singurul judeţ în scenariul roşu: Noi testăm pentru Covid cum ar trebui să testeze toată România

Dominic Fritz, între ciocan şi nicovală: salariile din primărie sunt şi prea mari, şi prea mici

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite