Dominic Fritz a început să facă dezvăluiri din Primăria Timişoara. Reacţia dură a lui Nicolae Robu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Fritz şi Nicolae Robu, la întâlnirea dinaintea ceremoniei de predare-primire a mandatului
Dominic Fritz şi Nicolae Robu, la întâlnirea dinaintea ceremoniei de predare-primire a mandatului

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat că Primăria Timişoara a fost la un pas să rămână fără curent din cauza restanţelor. În plus, Fritz a anunţat că, din cauza lipsei banilor, a oprit două licitaţii iniţiate de fosta administraţie şi aflate în derulare. Nicolae Robu a reacţionat dur.

Primăria Timişoara a fost la un pas să rămână fără curent după ce s-au adunat facturi neplătite de două milioane de lei, susţine primarul Dominic Fritz. Potrivit edilului, facturi de peste 150.000 de lei nici nu erau înregistrate în contabilitatea Primăriei Timişoara.

„Am fost surprins de o somaţie de întrerupere a furnizării curentului electric pentru că nu au fost plătite facturile. Sunt facturi de două milioane de lei, facturi neplătite, pentru curentul în Primăria Timişoara. Unele nu sunt scadente, dar multe sunt. Am mai descoperit că facturi de 153.000 de lei, din aprilie-iunie, nici nu au fost înregistrate. Facturi de care nu ştia nimeni aici le-am găsit în ultimele zile. Bineînţeles că vom plăti aceste facturi şi nu se va tăia curentul”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei a mai declarat că fosta administraţie s-a angajat să facă cheltuieli fără acoperire financiară. Fritz a spus că din acest motiv a dispus sistarea unei licitaţii de 18 milioane de lei pentru atribuirea serviciilor de curăţenie din Primăria Timişoara. De asemenea, o altă licitaţie, tot de 18 milioane de lei, pentru o parcare pe bulevardul Take Ionescu a fost oprită.

Dominic Fritz a mai declarat că ia în calcul propunerea de revocare a unei hotărâri de Consiliu Local care vizează cumpărarea unui imobil de la RATT, tot din cauza lipsei banilor. „Suntem într-o situaţie financiară provocatoare. Va trebui să regândim o decizie luată. În septembrie a fost adoptată o hotărâre de Consiliu Local de cumpărare a unei clădiri pentru Spitalul Municipal. Hotărârea prevede că jumătate din valoare, două milioane de lei, trebuie plătită în acest an. Nu avem aceşti bani în buget, aşa că va trebui să analizăm ce facem cu acest HCL şi să vedem dacă putem să încheiem acest contract pentru că eu nu am găsit aceste două milioane de lei cu care ar trebui să plătim prima rată anul ăsta”, a mai declarat Fritz. Edilul a declarat că trebuie să achite facturi în funcţie de câţi bani sunt dimineaţa în cont.

„Primăria trăieşte astfel: vedem în fiecare zi câţi bani sunt în cont, câteva sute de mii de lei, iar apoi se iau decizii, ce facturi se pot plăti. Nu există banii momentan în cont pentru a plăti toate facturile în toate domeniile, deodată. Aşa a fost sistemul, datoriile se rostogoleau”, a declarat Fritz.

Nicolae Robu a reacţionat dur, pe Facebook

„În campania electorală n-au vorbit despre niciun obiectiv pe care vor să-l facă în oraş, iar acum s-au apucat să oprească şi investiţiile pornite de mine. Eu îi mai las d-lui Primar Fritz timp să înţeleagă ce înseamnă să fii Primar al Timişoarei. Nu l-am criticat cu nimic până acum, deşi aş fi avut cu ce. Dar, dacă devine incorect la adresa mea, acreditând ideea că eu am lăsat dezastru în urmă, când, de fapt, situaţia financiară a primăriei este mai bună ca în orice an pe vremea asta, nu voi rămâne fără replică”, a scris Robu, pe Facebook.

„Înţeleg că se anulează licitaţia privind realizarea unei parcări multinivel pe Take Ionescu, în complexul Multiplexity, angajat prin dosarul de candidatură la titlul de capitală culturală europeană. E o mare eroare, iar a pretinde că nu există bani pentru aşa ceva arată o neînţelegere a funcţionării unei instituţii! Acei bani nu trebuie plătiţi imediat, ci eşalonat în timp, pe parcursul câtorva ani, în ritmul avansării lucrărilor. Dar, cine să înţeleagă asta?! Dacă aş fi operat în aceeaşi logică, n-aveam nici jumătate din realizările pe care le-am lăsat în urmă!”, a mai arătat Robu.

Edilul susţine că lipsa unor facturi din contabilitate e responsabilitatea funcţionarilor, iar „să faci ştire naţională, că ai de plătit 153.000 lei când tu încasezi zilnic mai mult de-atât, iar în data de 10 a fiecărei luni încasezi în jur de 35 milioane lei - da, atât se încasează la Primăria Timişoara, în data de 10 a fiecărei luni! - e chiar ridicol”. „Şi are la origini cunoaşterea personală limitată a d-lui Fritz în domeniu, limitată la gestiunea bugetului personal, de persoană fizică”, a mai arătat Robu, care a lăsat să se înţeleagă că vor mai urma şi alte reacţii dacă Dominic Frtiz va continua pe aceeaşi linie.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:
Nicolae Robu, învins la scor de Dominic Fritz. Diferenţa este de peste 20 la sută

Nicolae Robu a dezvăluit ce a simţit când şi-a dat seama că a pierdut alegerile: „Am fost inundat de o linişte dumnezeiască”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite