Doliu în lumea artei din Timișoara: a murit Romul Nuțiu

Doliu în lumea artei din Timișoara: a murit Romul Nuțiu

Romul Nuțiu a trecut în lumea celor drepți Foto: agenda.ro

Renumitul artist Romul Nuțiu a trecut în neființă, în această dimineață. Maestrul s-a născut în 1938, în județul Harghita, însă din 1958 s-a mutat la Timișoara, unde a devenit cel mai important reprezentant al expresionismului abstract

Ştiri pe aceeaşi temă

Lumea artistică din Timișoara se află în doliu. În această dimineață, Romul Nuțiu a trecut în lumea celor drepți. Maestrul Nuțiu a fost principalul repreprezentant român al expresionismului abstract. Artistul s-a născut în 1938, la Bilbor, în județul Harghita. În 1957 a absolvit Institutul de Arte Plastice din Cluj, iar un un mai tîrziu de mută la Timișoara, unde, mai târziu devine lector, apoi profesor la Facultatea de Arte a Universității de Vest. A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici România din 1961.

Chiar dacă România a fost izolată înainte de 1989, Romul Nuțiu a reușit să participe la câteva expoziții internaționale, cum ar fi cele de la Barcelona (1978), Graz (1978), Kosice (1985), Londra (1986) sau Belgrad (1988).

După căderea comunismului, Nuţiu şi-a mai expus lucrările şi în Viena, Bruxelles sau Brusque (Brazilia) însă multe picturi de-ale lui se regăsesc în colecţii private din ţară şi din străinătate.

În ultimii ani de viaţă a coordonat Galeria de artă Calina din Timişoara.


citeste totul despre: