Doctorul timişorean al Regelui Mihai: „I-am recomandat să bea un pahar de vin roşu seara, iar dimineaţa o bucată de ciocolată neagră şi ceai verde”

Doctorul timişorean al Regelui Mihai: „I-am recomandat să bea un pahar de vin roşu seara, iar dimineaţa o bucată de ciocolată neagră şi ceai verde”

Dorel Săndesc şi Regele Mihai FOTO Facebook/Dorel Săndesc

Dorel Săndesc, cunoscut specialist în Terapie Intensivă, fost şef al secţiei ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara, a povestit despre întâlnirile cu Regele Mihai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Dorel Săndesc, preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, care a condus aproape 15 ani Secţie ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara, a avut prilejul să fie doctor pentru Regele Mihai. Dorel Săndesc a dezvăluit acest lucru într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.
 
În 1996, cu ocazia vizitei Majestăţii Sale Regele Mihai în România, care a început de Paşti la Timişoara şi a continuat cu un pelerinaj prin ţară, în special pe la mănăstiri şi obiective istorice, am avut onoarea de a fi selectat ca medic al Majestatii Sale şi Familiei regale! Am primit pe fax fişa sa medicală, l-am consultat- şi am constatat cât era de sănătos!-, am comunicat, l-am cunoscut aşa cum puţini oameni au privilegiul să o facă”, a povestit Dorel Săndesc. 
 
După această vizită, medicul Săndesc a păstrat legătura cu Casa regală, iar ultima dată l-a întâlnit pe Regele Mihai în urmă cu 4-5 ani, când s-a deplasat la Săvârşin, împreună cu colegul său Claudiu Macarie, pentru că Majestatea Sa nu se simţea bine. 
 
Nu era nimic grav, o uşoară ameţeală după o cursă cu ATV-ul pe coclauri...I-am recomandat să reducă dozele de antihipertensive, să bea un pahar de vin roşu seara, iar dimineaţa o bucată de ciocolată neagră şi ceai verde. I-a plăcut mult şi a spus: <Iată un doctor bun: scoate din medicamente şi îmi dă vin şi ciocolată!>, a mai scris Săndesc. 
 
Conform medicului Săndesc, cea mai specială amintire o are de prin anii 2000: „Am organizat la Săvârşin o sărbătoare tradiţională în onoarea regretatului mare Profesor Petre Drăgan. În prezenţa Familiei regale şi a invitaţilor, am jucat Călusarul împreună cu consătenii mei din Munţii Orăştiei. Spre marea lor surpriză, Regele şi Regina şi-au recunoscut <doctorul> pe scenă şi au venit, ne-au felicitat şi îmbrăţişat, lăsând în sufletele noastre o amintire de neuitat, alături de atâtea altele. 
 
Dumnezeu să îl odihnească şi să ocrotească sufletul Regelui Mihai!”, a scris Dorel Săndesc pe pagina sa de Facebook.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările