Doctorul Musta, despre drama unei paciente pentru care nu mai era loc la ATI: „E îngrozitor. Soluţia a fost că a murit cineva în noaptea aceea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara
Doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara

Medicul Virgil Musta a vorbit într-o emisiune online despre dramele pacienţilor care ajung în stare gravă la spital, fără a mai avea loc la terapie intensivă. Doctorul Musta a dat exemplu o pacientă a cărei „şansă” a fost moartea unui pacient de la ATI.

Invitat în emisiunea Pressalert Live, doctorul Virgil Musta a vorbit despre dramele pacienţilor care nu mai au loc la terapie intensivă şi dramele medicilor care trebuie să îi trateze. Medicul Musta a dat exemplu unei paciente care avea nevoie de terapie intensivă şi pentru care „şansa” a fost că un pacient din ATI a murit.

„A adus salvarea o persoană cu saturaţia de 60%, ceea ce înseamnă terapie intensivă imediat. Era plin, a început să se dea telefoane, nu era niciun loc în terapie intensivă şi ca să nu moară în salvare, a fost pusă repede într-un salon, i-a fost pus oxigen să crească măcar până la un nivel de 75-80%, chiar dacă organismul suferă pe o perioadă scurtă de timp şi să vedem dacă se găseşte o soluţie. Ştiţi care a fost soluţia? Ea s-a internat la ora 22. Soluţia a fost că a murit cineva de pe Terapie Intensivă la 2 noaptea şi s-a eliberat un loc. E îngrozitor, pacienta aceea să se bucure că a murit cineva. Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor care le trăiesc. Aveam speranţă că comunitatea noastră ne înţelege şi ne sprijină, dar ne-am pierdut speranţa. Noi suntem puşi într-o situaţie de a lua decizii grele, te va măcina această decizie. Trebuie să evaluezi din doi – trei pacienţi care are cea mai mare şansă”, a declarat Musta la Pressalert Live.

Pe tot parcursul emisiunii la care a participat, doctorul Virgil Musta a purtat mască de protecţie, chiar dacă distanţa îi permitea să stea fără mască. „Dacă eu, în ultima perioadă, spun că singura şansă a noastră de stopa această epidemie este să asumăm individual orice întâlnire, cu orice persoană, prieteni, cu excepţia familiei cu care stai toată ziua, să se desfăşoare cu o mască şi la o distanţă cum suntem noi acum, de un metru şi ceva, de fapt este mesajul pe care îl transmit tuturor telespectatorilor. Este singura noastră şansă. Eu poate că în activitatea mea mă pot contamina şi dacă aş fi pozitiv, dar fără simptome, în decurs de o oră cât durează emisiunea, sigur vă contaminez şi pe dumneavoastră. Chiar dacă legea ne permite să stăm fără mască, dar eu zic că este mai precaut şi este singura şansă”, a mai declarat doctorul Musta.  

Vă mai recomandăm: Un nou record de infecţii cu COVID-19 în judeţul Timiş. 202 cazuri la 2.699 de teste şi o persoană decedată

 

Părintele Varlaam, stareţul Mănăstiri Partoş, internat la ATI cu coronavirus: Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite