DNA confirmă ancheta fără precedent pe care o realizează la Primăria Timişoara, dar nu poate oferi detalii despre stadiul cercetărilor

DNA confirmă ancheta fără precedent pe care o realizează la Primăria Timişoara, dar nu poate oferi detalii despre stadiul cercetărilor

DNA realizează la Primăria Timişoara o anchetă care vizează fapte din perioada în care primar era Gheorghe Ciuhandu

Printr-o adresă comunicată la solicitarea „Adevărul”, procurorii structurii centrale a DNA confirmă indirect ancheta fără precedent pe care o realizează la Primăria Timişoara, cercetări care vizează retrocedarea şi vânzarea unor imobile din perioada administraţiei Ciuhandu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii structurii centrale a DNA au în lucru o amplă anchetă care vizează modul în care sute de imobile din Timişoara au fost retrocedate sau vândute pe Legea 112 în perioada administraţiei Ciuhandu. Procurorii au solicitat de la Primăria Timişoara mai multe documente, funcţionarii lucrând la foc continuu pentru a face copii ale actelor solicitate de DNA.

La solicitarea „Adevărul”, privind stadiul cercetărilor de la Primăria Timişoara şi persoanele vizate, DNA a comunicat că în momentul respectiv nu poate furniza aceste date, confirmând astfel, indirect, ancheta de la primărie. „În acest moment, informaţiilor solicitate de dvs. le sunt incidente prevederile art. 12 lit. e din Legea 544/2001”, a comunicat DNA prin biroul de presă al Instituţiei.

Articolul de lege la care se referă DNA invocând imposibilitatea comunicării datelor despre anchetă prevede că „se excepteaza de la accesul liber al cetăţenilor, informaţiile privind procedurile judiciare, dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile implicate în proces”. Ancheta realizată de procurorii DNA la Primăria Timişoara este una specială, printre beneficiarii unor locuinţe asupra cărora sunt suspiciuni de ilegalitate fiind magistraţi, dar şi foşti poliţişti cu funcţii de conducere în sistem.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: