"Din inima Marelui Alb": Despre simplitate, origini şi trăiri, simţite şi scrise de Fabian Otniel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabian Otniel Olaru
Fabian Otniel Olaru

Lansarea cărtii “Din inima Marelui Alb”, de Fabian Otniel Olariu, va avea loc, astăzi, de la ora 18.30 la Cafe de Paris din Timişoara.

Fabian Otniel Olariu, un tânăr scriitorul din Timişoara, îşi lansează, astăzi, “Din inima Marelui Alb. Cartea reprezintă o colecţie de poezii şi eseuri, paginile fiind colorate cu fotografii realizate de către Anca Luchiţ Dumitrana. „Din inima Marelui Alb” vorbeşte despre simplitate, origini şi trăiri, dintr-o perspectivă teologică şi filosofică. 

Evenimentul va avea loc la ora 18.30, la Cafe de Paris din Timişoara. Cu ocazia lansării, încasările obţinute de pe urma vânzării cărţilor vor fi direcţionate unor cauze umanitare susţinute de către grupurile „Dreams come true!” şi „Mos Craciun pentru o zi!”.

„Povara acestei lumi e mult prea grea pentru ca un om să o poată purta, iar suferinţa Universului e mult prea mare pentru o singură inimă. Prin fapte mici făcute cu dragoste putem să schimbăm lumea cuiva pentru totdeauna. Binele pe care îl facem altora, de fapt ni-l facem nouă”, susţine Fabian Otniel.

"În cartier, inconştient purtam fricile şi proiecţile multor persoane"

Fabian Otniel Olariu este născut în 9 ianuarie 1988, la Timişoara. Unii prieteni îi spun Fabi, alţi îl alintă Fabiotu.
 

“Am copilarit în zona Modern, din Timişoara, într-un context social cunoscut aproape tuturor românilor. Blocuri gri, străzi gri, cer gri, situaţii şi relaţii gri, iar ca să ieşi din cartier şi să reuşeşti să te ridici din această groapă a existenţei părea atât de greu, încât nici nu prea mai aveai curaj să încerci. La fiecare pas auzeai că nu are rost, că nu se poate, că trebuie să faci bani cu orice preţ, că oamenii sunt aşa şi aşa... erau stereotipurile unui tânăr crescut pe străzi, cu băieţi de cartier şi anturaj de borfaşi…În cartier, inconştient purtam fricile şi proiecţile multor persoane, simţeam că deveneam iarăşi greu, sufletul mi se făcea de plumb şi toate şansele de a mă ridica spre cer, de a zbura, de a fi liber, se reduceau drastic. Când mă întorceam în cartier, vedeam totul, auzeam totul, simţeam intensitatea momentelor, cine putea să îmi spună că viaţa nu e aşa cum era de fapt.”, povesteşte Fabian.

Fabian Otinel

Ieşirea lui din carier a fost de fapt ieşirea s-a dintr-o stare mentală. “Pentru că deşi mergeam în alte zone, în centrul oraşului, noi când mergeam aveam aceeaşi gândire şi atitudine. Acum când văd că în aceleaşi locuri, alţi tineri fac aceleaşi lucruri, dar într-un mod mult mai "neprofesionist" decât le făceam noi, îmi dau seama că este nevoie de o schimbare reală, nu doar pe foaie sau în teorie. Acesti tineri pe care îi vad eu sunt copiii băieţilor mai mari de la bar. Copiii ăştia de 15-20 de ani, sunt impregnaţi cu sistemul de valori al părinţilor, cu amintirile părinţilor, cu trăirile părinţilor”, mai spune tânărul.

"Fiecare persoană pe care o întâlneşti e unică"

Susţine că la liceu nu a învăţat mai nimic bun, dar poate afirma că tot răul este spre un bine. “Cred că liceul este perioada cea mai vulnerabilă din viaţa unui tânăr, în acei ani se definesc multe aspecte ale personalităţii. Bine sau rău, cunosc multe persoane care au suferit în anii de liceu, şi ştiu că totul se întâmplă cu un rost, fiecare persoană pe care o întâlneşti e unică, există o karmă sau alte reconcilieri, nimic nu e întâmplător, dar de multe ori, în multe situaţii era pur şi simplu răutatea, prostia şi mândria unor tineri care se manifestau asupra unui băiat sau asupra unei fete”, afirmă scriitorul.

La Facultatea de Teologie, a fost captivat de orele de Filosofie şi lucrarea sa de licenta s-a intitulat "Sentimentul religios în cunoaşterea de sine" . 
 

“Îi acord o importanţă mare cunoaşterii de sine pentru că din toată inima îl caut pe Dumnezeu şi dacă doresc să cunosc din tainele vieţii şi ale universului: Ce este viaţa? Ce facem aici? Cine suntem cu adevarat în esenţă? Suntem singur în univers? Rezonez cu gandurile unor oameni cum a fost Mircea Eliade care spune: <Omul este singurul animal care isi poate rata viata>”, a mai declarat Fabian Otniel.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite