Descindere a Poliţiei, la Primăria Timişoara. Ancheta vizează organizarea unui concurs „cu cântec“

Descindere a Poliţiei, la Primăria Timişoara. Ancheta vizează organizarea unui concurs „cu cântec“

Poliţiştii de la SICE au descins la Primăria Timişoara pentru a ridica mai multe documente FOTO Arhivă

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) au descins miercuri dimineaţa, 18 mai, la Primăria Timişoara pentru a ridica mai multe documente legate de organizarea unui concurs de angajare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: „Pot confirma că poliţiştii fac verificări. Noi le-am pus la dispoziţie toate actele pe care le-au cerut, nu avem absolut nimic de ascuns. Vreau să vă reamintesc că şi noi am depus o plângere penală pentru şapte suspiciuni de fraudare ale unor concursuri, în perioada 2018-2019. Vorbim despre lucrări scrise în mod evident de aceeaşi persoană, la concursuri diferite, cu candidaţi diferiţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara.

Ştirea iniţială

Surse din Primăria Timişoara au declarat că poliţiştii s-au dus la serviciul de Resurse Umane şi au cerut mai multe documente. Oficialii primăriei nu au comunicat despre ce documente au fost cerute, dar jurnaliştii de la Renaşterea Bănăţeană susţin că descinderea poliţiştilor la Primăria Timişoara are legătură cu concursul de angajare al Rebecăi Bedelean, al cărei dosar, respins în primă fază pentru că nu îndeplinea condiţia vechimii, a fost admis în urma contestaţiei.

Potrivit sursei citate, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP)  a cerut în instanţă constatarea nulităţii de drept a concursului de recrutare din 20 mai 2021, anularea dispoziţiei primarului Timişoarei privind numirea Rebbecăi Bedelean în funcţia de consilier, precum şi anularea tuturor actelor administrative subsecvente, cum ar fi dispoziţia primarului din 13.08.2021 privind exercitarea de către Rebeca Bedelean, cu caracter temporar, a funcţiei publice de conducere de şef serviciu la Serviciul Amenajare Peisagistică, Biodiversitate şi Ape.

Ancheta de la Primăria Timişoara, în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, vine la puţin timp după ce poliţiştii au descins la societatea Pieţe SA, acolo unde USR-ista Cătălina Jahn a devenit director adjunct în urma unui concurs pentru care nu au fost cerută experienţă în funcţii de conducere.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cine este şeful pieţelor din Timişoara care îl persiflează din SUA pe primarul Fritz: „Naşul meu e milionar în America”

Anchetă a Poliţiei în cazul unei USR-iste ajunse directoare fără să i se ceară experienţă în management

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările