Derbi-ul campionatului naţional de rugby, pierdut de Timişoara pe teren propriu

Derbi-ul campionatului naţional de
rugby, pierdut de Timişoara pe teren propriu

RCM Timisoara a fost invinsa de principala contracandidata la titlu, CSM Baia Mare. Foto: Robert Bloanca

Cele mai importante forţe din campionatul naţional de rugby, RCM Timişoara, campioana, respectiv CSM Baia Mare, câştigătoarea cupei, s-au întâlnit în oraşul de pe Bega în principalul derbi al sezonului. Gazdele au ieşit şifonate din acest meci, pierzând cu 15 – 19.

RCM Timişoara nu a avut un start prea fericit în noul campionat. Într-o partidă în care se spera destul de mult pentru un start fericit, Timişoara a jucat prost, arbitrii au cam favorizat oaspeţii, dar cel mai important este că s-a întâlnirea s-a terminat cu victoria băimărenilor, ceea ce le oferă un clar avantaj moral.

Scorul a fost pentru prima dată modificat de Baia Mare, în minutul 3, după o lovitură de pedeapsă transformată de Samoa. Egalarea a venit tot după o asemenea lovitură, de această dată transformată de Calafeteanu. La un atac neregulamentar care s-a soldat cu eliminarea temporară a lui Randal Morrison, băimărenii au avut o nouă lovitură liberă, transformată de acelaşi Samoa, pentru 3 – 6. până la pauză s-a mai marcat o singură dată, au făcut-o tot oaspeţii, pentru 3 – 9.

Tot din lovitură de pedeapă şi-au majorat avantajul în minutul 46. A urmat în sfârşit şi primul eseu al meciului, din fericire realizat de gazde. Era minutul 68, iar autor a fost Tangimana. Din păcate, Calafeteanu a ratat din nou transformarea şi scorul a rămas la 8 – 12.

Bara i-a salvat pe timişoreni de o nouă transformare după o lovitură de pedeapsă. Din păcate, a urmat un nou eseu pentru oaspeţi, la o greşeală a lui Morrison, acelaşi Samoa marcând pentru CSM Baia Mare, după ce apărarea gazdelor a fost croşetată de parcă era una de începători. La 19 – 8 mai era puţin de făcut. Totuşi, RCM nu a cedat de tot iniţiativa şi a marcat un nou eseu, de această dată prin Kinikinilau. Calafeteanu a marcat şi fluierul arbirtului a stabilit scorul final imediat după fază, la 15 – 19.

RCM Timişoara a jucat cu Militaru, Căpăţână, Tăruş, Lazăr, Popîrlan, Morrison, Rus, Burcea, Calafeteanu, Rose, Anesi, Kinikinilau, Umaga, Shennan, Fercu. Au mai intrat în teren Taupaki, Drenceanu, Tangimana, Conache, Dumitru, Cornei, Halalilo şi Carpo.

La Baia Mare în teren au intrat Pristaviţă, Oancea, Rusu, Van Heerden, Danilă, Vaiomo’unga,  Morell, ene, Shamkharadze, Wiringi, Ciuntu, Fakaosilea, Gal, Spring, Samoa. Rezervele folosite au fost Hristache, Gorun, Dico, Dinis, Botezatu şi Kuselo.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: