Deputatul PNL Marilen Pirtea susţine, folosind „cazul Tiberiu”, că în 2018 cheltuielile unui tânăr angajat cresc cu aproximativ 200 de lei lunar

Deputatul PNL Marilen Pirtea susţine, folosind „cazul Tiberiu”, că în 2018 cheltuielile unui tânăr angajat cresc cu aproximativ 200 de lei lunar

Marilen Pirtea

„Cei care decontează cea mai mare parte a notei de plată a incompetenţei coaliţiei de guvernare sunt românii angajaţi în mediul privat”, susţine deputatul PNL Marilen Pirtea într-un comunicat de presă. Liberalul dă exemplul unui tânăr de 34 de ani, angajat într-o companie automotive din Timişoara, cu un credit ipotecar prin Prima Casă de 52.000 de euro.

Deputatul PNL, Marilen Pirtea, susţine că un calcul pe care l-a realizat arată că un tânăr cu un credit ipotecar de 52.000 de euro şi o rată lunară de 970 de lei va avea în 2018 un cost al vieţii cu cel puţin 200 de lei. Pirtea dă exemplul unui anume tânăr Tiberiu, un timişorean „prin adopţie”, care a reuşit în 2016 să acceseze un credit prin programul Prima Casă.

„Deşi putea accesa o sumă mai mare, a decis să îşi limiteze alegerile, tocmai pentru a nu plăti o rată prea mare. Calculele i-au fost însă date peste cap după venirea la guvernare a pesediştilor, incompetenţa şi inconştienţa acestora generând turbulenţe economice grave, care au influenţat şi indicele ROBOR, cu o evoluţie de la aproximativ 0.8% la 2%. Astfel, de la o rată de 970 de lei, Tiberiu a ajuns să plătească peste 1100 de lei în ianuarie 2018”, arată Marilen Pirtea.

Deputatul suţine că pe lângă rată, tânărului Tiberiu i-au crescut şi cheltuielile curente. „Lui Tiberiu i-au crescut şi cheltuielile cu maşina, umflarea preţului carburanţilor prin introducerea supraaccizei, scoţând din buzunarul acestuia încă 36 de lei, la un plin de benzină. Anul 2018 a început cu încă o veste proastă: factura la gaz îi creşte cu 6%, încă 20 de lei, lunar, faţă de anul trecut. Bani mai mulţi va trebui să scoată şi pentru factura la curent, cu 10 procente mai mult faţă de 2017”, arată deputatul.

Potrivit lui Pirtea, care este şi rector al UVT, fără a lua în calcul inflaţia, în total, costul lunar al vieţii pentru Tiberiu este mai mare cu aproximativ 200 de lei, comparativ cu anul trecut, bani pe care, în mod normal, reuşea să îi economisească la final de lună. „Mâna lungă a pesediştilor a ajuns şi la aceştia, iar acum se află cu bugetul de venituri şi cheltuieli întins la maximum. Veştile privind creşterea ROBOR şi a inflaţiei în perioada următoare îi dau frisoane şi îi pun în aşteptare planurile de viitor. Dacă în sistemul public de salarizare au existat unele corecţii care au redus din plusul de costuri la care sunt supuşi românii în 2018, destrăbălarea economică a social-democraţilor este resimţită din plin de către angajaţii din mediul privat. Aceştia sunt principalii plătitori ai costurilor guvernării pesediste”, a mai arătat Pirtea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: