Demeter Andras a fost ales în Comisia Uniunii Europene de Radio

Demeter Andras a fost ales în Comisia Uniunii Europene de Radio

Demeter Andras

Demeter Andras, fostul director al Teatrului Maghiar “Csiky Gergey” din Timișoara și actualul președinte al Societății Române de Radiodifuziune, a fost ales membru în Comisia Radio a Uniunii Europene de Radio și Televiziune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adunarea generală a Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) a avut oc la Roma, iar printre subiectele principale ale reuniunii au fost printre altele noile tehnologii de comunicare, viitorul radioului public, strategii de atragere a audienței.

În cadrul acestei adunări, Demeter Andras, preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost ales membru în Comisia Radio a EBU.

Este o provocare foarte interesantă, dar, în acelaşi timp, este şi o recunoaştere a ceea ce înseamnă Radio România, în prezent, în peisajul european de radio. La orice astfel de candidatură, la orice astfel de alegeri, până la urmă, evident se iau în considerare şi calităţile persoanei alese sau nu, după caz, dar eu aşa am simţit şi aşa cred că, în cazul nostru, pe lângă aceste date personale, ceea ce a contat foarte mult este că România şi Radio România este un contributor foarte important la funcţionarea organizaţiei. Este o organizaţie, care este „only radio”, cum se spune, adică nu este comasată cu televiziunea, este o parte a unei televiziuni, să spun aşa”, a declarat Demeter Andras.

Demeter Andras a iniţiat şi organizat la Timişoara “Sărbătoarea Saltimbancilor”, în perioada 1996-2002, iar în 1998 a fost preşedinte fondator al Fundaţiei SalTimBanc. În perioada 1992-2005 a fost actor la Teatrul de Stat  “Csiky Gergely” din Timişoara. Din 1993 a ocupat şi funcţia de director al acestuia. Andras a jucat timp de doi ani pe scena Teatrului Naţional din Timişoara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările