Delia Nedelcu rezolvă problemele şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanca spune cu uşurinţă că nicio zi din viaţa ei nu se aseamănă cu celelalte trăite pentru că adrenalina, timpii de reacţie şi profesionalismul sunt câteva elemente cheie care pot face diferenţa între o intervenţie de succes şi un eşec răsunător.

Profil:

Născută. 13.07.1978 , Timişoara
Studii. Facultatea de Drept, Universitatea de Vest
Experienţă. Opt ani de remorcări auto
Familie. Căsătorită, doi copii
 De opt ani, timişoreanca munceşte cot la cot cu soţul ei într-un business de ajutorare a şoferilor. Munca celor doi de zi şi de noapte înseamnă tractarea maşinilor, tirurilor, autobuzelor sau altor vehicule care au fost implicate în accidente rutiere sau autoaccidentări.

Maşina din copac

Cea mai inedită misiune la care a participat timişoreanca a fost coborârea unei maşini sport dintr-un copac. „Şoferul pierduse controlul autoturismului pe un pod. Cum avea viteză, nu a mai reuşit să redreseze vehiculul şi maşina a rupt bara de protecţie, aterizând într-un stejar. Aproape 24 de ore ne-am chinuit să coborâm maşina din copac fără să o avariem”, a spus Delia.

Meserie grea


Chiar dacă meseria pe care o practică nu e una dintre cele mai uşoare, timişoreanca se bucură că poate lucra alături de soţul ei. Cea mai grea parte a meseriei este că telefoanele sunt deschise 24 de ore din 24, somnul dulce fiind întrerupt de sute de ori. „Cu afacerea asta nu se moare de foame, dar e nevoie permanent de investiţii. Trist este că primim şi multe apeluri false, în special de la concurenţă. Acum, lucrurile s-au mai potolit”, adaugă proprietara afacerii.  Atunci când nu trebuie să plece la vreo intervenţie, Delia Nedelcu se ocupă de al doilea job, unul chiar şi mai important: cel de mamă.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cea mai grea intervenţie?
Am avut ocazia să scot tiruri din şanţuri, camioane din râuri şi să tractez vehicule grele de câteva tone. Dar, prin anul 1999, am avut nevoie de patru ore ca să îmi dau seama cum să tractez un Oltcit. A fost chinul de pe pământ.
Cum aţi reuşit să tractaţi maşina?
Mi-au trebuit aproximativ patru ore ca să realizez că era nevoie să cobor geamurile maşinii şi să prind cablul de tractare de stâlpul maşinii. Chiar şi în zilele noastre, cu metode moderne, tractarea ar fi una dificilă pentru că nu ai de ce să prinzi Oltcitul.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite