Delegaţia OMS, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Au dorit să vadă situaţia reală, în teren

Delegaţia OMS, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Au dorit să vadă situaţia reală, în teren

Medicul Virgil Musta s-a întâlnit cu cei de la OMS

O delegaţie condusă de dr. Heather Papowitz, manager de criza în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, s-a întâlnit luni dimineaţă cu conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialistul OMS a vrut să vadă care sunt condiţiile de tratament din unitatea sanitară aflată în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV 2, care sunt nevoile medicilor şi cum poate ajuta organizaţia spitalul timişean. 
 
Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a vizitat zona unde se fac triajul şi evaluarea pacienţilor COVID 19, radiologia, acolo unde pacienţii sunt evaluaţi imagistic, dar a vrut să afle mai multe informaţii şi despre programul Pandemic Controller, elaborat de dr. Virgil Musta. 
 
“Ne bucurăm să avem astăzi vizita reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care doresc să vadă situaţia reală, în teren, şi împreună să analizăm măsurile pe care le-am putea lua astfel încat să ţinem sub control pandemia. Totodată, trebuie să vedem şi sprijinul pe care OMS îl poate oferi ţării noastre”, a spus Virgil Musta, şeful Secţie Boli Infecţioase Spitalul de Boli Infecţioase.


 
"Vrem să vedem situaţia în teren, efectiv, dincolo de statistici şi de raportări. Să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm ca o echipă pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Ştim că, acum, este o presiune uriaşă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ţinem scăzut numărul de cazuri, să facem în aşa fel încât pacienţii să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unităţile sanitare. Aşa că, această vizită este extrem de importanta şi, la final, vom trage concluziile”, a declarat Heather Papowitz, reprezentant OMS.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările