Decizia judecătorilor în cazul unei amenzi de peste 10.000 de euro, primită de la Poliţie de o firmă de taximetrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sentinţă finală într-un dosar în care o firmă de taximetrie a fost amendată de Poliţie cu 50.000 de lei (echivalentul a peste 10.000 de euro) pentru că nu deţine autorizaţie de transport. Firma a reuşit să anuleze amenda arătând că sancţiunea a fost aplicată abuziv.

Judecătorii Tribunalului Timiş au emis sentinţa finală într-un dosar în care Nina Nemitel, o firmă de taximetrie din Caransebeş, judeţul Caraş - Severin, a fost amendată cu suma de 50.000 de lei pentru că „în data de 12 martie 2018, în calitate de transportator autorizat, a efectuat  activităţi de transport persoane în regim taxi având autorizaţia de taxi expirată din data de 09.03.2018”.

Firma de taximetrie a contestat în instanţă amenda de 50.000 de lei arătând că faptele prezentate de poliţist în procesul-verbal de contravenţie „sunt total neadevărate, acţiunea lui semănând mai mult a abuz in serviciu”. De altfel, reprezentanţii firmei de taximetrie au arătat în instanţă că au şi făcut o plângere penală pe numele poliţistului pentru abuz în serviciu.

În primă instanţă, la Judecătoria Lugoj, firma de taximetrie a pierdut procesul, judecătorii menţinând amenda. Judecătorii au arătat că „autorizaţia taxi a fost cesionată în favoarea firmei, însă, faţă de dispoziţiile legale care reglementează procedura de eliberare a autorizaţiei de transport, instanţa apreciază că această cesiune nu face dovada deplină a existenţei unei autorizaţii valabile pentru efectuarea transportului de persoane în regim taxi”.

Sentinţa Judecătoriei Lugoj a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Tribunalul Timiş, iar judecătorii de aici au anulat amenda, constatând că firma de taximetrie deţinea la data aplicării amenzii o autorizaţie de taxi valabilă. „Din probele administrate rezultă că la momentul controlului, 12.03.2018, petenta deţinea autorizaţia de taxi nr. 048 elibe rată la data de 30.04.2013, valabilă, fără nici o altă formalitate până la data de 30.04.2018, şi pot rivit autorizaţiei depusă la dosarul cauzei în apel, valabilitatea acesteia a fost prelungită până la data de 30.04.2023. Având în vedere cele ce preced, tribunalul constată că sancţionarea contrave n ţională a petentei nu are nici un temei, aceasta făcând dovada contrară celor re ţinute în procesul verbal de co n t ravenţie, respectiv a faptului că la data de 12.03.2018 deţinea o autorizaţie valabilă”, se arată în hotărârea Tribunalului Timiş, care este definitivă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite