Decizia în cazul şefului din Poliţie care şi-a înjurat un subaltern: „... ţi-o tai şi ţi-o bag pe gât, te schimb în două minute şi trei mişcări“

Decizia în cazul şefului din Poliţie care şi-a înjurat un subaltern: „... ţi-o tai şi ţi-o bag pe gât, te schimb în două minute şi trei mişcări“

Judecătorii au confirmat o soluţie de renunţare la urmărirea penală faţă de adjunctul IPJ Arad, atestând astfel că Nicolae Bătrân l-a înjurat ca la uşa cortului pe un subaltern FOTO IPJ Arad

Adjunctul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Nicolae Bătrân, l-a ameninţat şi înjurat ca la uşa cortului pe un subaltern. Asta a hotărât Judecătoria Arad, care a confirmat o soluţie de renunţare la urmărire penală faţă de Bătrân. Decizia Judecătoriei Arad confirmă, practic, că faptele de care a fost acuzat Bătrân au existat.

Judecătorii au tranşat defintiv cazul adjunctului IPJ Arad, Nicolae Bătrân, acuzat că l-a înjurat şi ameninţat pe un subaltern. Scandalul a izbucnit în iunie 2018, când Poliţia Pecica a organizat o percheziţie într-un dosar de trafic de ţigări, confiscând peste 130.000 de ţigări de contrabandă. După percheziţii, şeful Poliţiei Pecica, Cristian Munteanu, s-a prezentat la sediul IPJ Timiş, ocazie cu care adjunctul IPJ „a măturat” pe jos cu Munteanu, pe motiv că şi-a „permis” să facă percheziţiile la traficanţii de ţigări fără să îl anunţe.

În urma acestei situaţii, poliţistul de la Pecica a întocmit un raport în care a arătat că adjunctul IPJ Arad i-a reproşat că nu l-a anunţat cu privire la percheziţii, adresându-i cuvinte ca: „Îmi bag p… în gura ta, ţi-o tai şi ţi-o bag pe gât, te schimb în două minute şi trei mişcări”. Nicolae Bătrân a fost sancţionat disciplinar, dar sancţiunea disciplinară i-a fost anulată.

În urma scandalului de la IPJ Arad a fost deschis, însă, şi un dosar penal care a ajuns la Parchetul Curţii de Apel Timişoara. Procurorii de aici au dispus renunţarea la urmărirea penală, ceea ce înseamnă că fapta există, dar că „nu există un interes public în urmărirea infracţiunii”. „Renunţarea la urmărirea penală este suficientă în prezenta speţă pentru ca acţiunea penală să-şi atingă scopul, suspectul conştientizând fapta comisă şi consecinţele sale negative”, şi-a motivat procurorul, potrivit aradon.ro, decizia de renunţare la urmărire penală.

Potrivit legii, soluţia de confirmare a renunţării la urmărire penală trebuie, însă, confirmată de judecător. Asfel, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a solicitat la Judecătoria Arad confirmarea soluţiei de renunţare la urmărirea penală.

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că, odată cu numirea lui Mihai Fifor în funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Bătrân, cu care Fifor a şi fost fotografiat într-un jacuzzi, şi-a dorit să devină prim-adjunct al IGPR.

Tocmai din acest motiv, lui Nicolae Bătrân i-ar fi fost favorabilă o infirmare a soluţiei de renunţare la urmărire penală şi retrimiterea cazului la procuror, cu speranţa obţinerii unei soluţii de clasare. După două amânări ale pronunţării, situaţie rară în astfel de dosare, Judecătoria Arad a decis confirmarea soluţiei de renunţare la urmărirea penală, confirmând astfel că faptele de care şeful Poliţiei Pecica l-a acuzat pe Nicolae Bătrân au existat. Decizia Judecătoriei Arad este definitivă. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: