De ce l-a iertat judecătorul pe un şofer cu Lamborghini care a parcat ilegal chiar în faţa sediului Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul a considerat că amenda de 870 de lei e prea dură FOTO Pixabay
Judecătorul a considerat că amenda de 870 de lei e prea dură FOTO Pixabay

Şoferul unui Lamborghini, amendat pentru că a parcat ilegal, chiar în faţa sediului Poliţiei, a contestat amenda în insatană, iar judecătorul a transformat amenda în avertisment, considerând că sancţiunea de 870 de lei e prea dură.

Judecătoria Lugoj a pronunţat în 16 noiembrie 2020 o primă sentinţă într-un dosar în care un şofer cu Lamborghini, amendat pentru că a parcat ilegal, în faţa sediului Poliţiei, pe locurile rezervate maşinilor de Poliţie, a contestat amenda.

Sancţiunea a fost aplicată în 1 august 2020, când şoferul cu Lamborghini a mers la Poliţia din Lugoj pentru a-şi recupera documentele care i-au fost ridicate pentru verificări, cu ocazia unei opriri în trafic. Ajuns în faţa sediului Poliţiei, şoferul şi-a parcat Lamborghini-ul pe locurile dedicate maşinilor MAI.

Bărbatul a arătat că un agent care se afla în fata unităţii de politie, i-a solicitat să mute autoturismul, întrucât se afla pe o parcare rezervată autoturismelor MAI. Şoferul a mai arătat că deşi „i-a explicat agentului motivul pentru care se afla în acel loc, urmând a-l părăsi, după recuperarea documentelor personale, acesta a considerat că nu a respectat indicaţiile date şi a procedat la sancţionarea sa”.

În urma procesului, judecătorul a arătat că fapta pentru care şoferul a fost amendat e reală, dar amenda de 870 de lei e prea dură, astfel că amenda a fost înlocuită cu avertisment.

„Chiar dacă fapta comisă de petent, prezintă un grad ridicat de pericol social, dat fiind faptul că nu a fost săvârşită în împrejurări de natură a o agrava, nu a produs alte urmări nefavorabile precum şi contextul factual în care a fost săvârşită considerăm că nu reclamă aplicarea sancţiunii amenzii, iar sancţiunea avertismentului ar fi de natură să îl determine pe petent să respecte normele privind circulaţia rutieră”, se arată în sentinţa Judecătoriei Lugoj, care nu este definitivă, putând fi atcată cu apel, la Tribunalul Timiş.  

Vă recomandăm să citiţi şi: Angajaţi acuzaţi de furtul unor matriţe Lamborghini de 200.000 de euro. Unde au ajuns utilajele şi de ce pleacă o multinaţională din România Lecţia dată de judecători unui şofer prins conducând un Lamborghini cu 254 km/h: „Tocmai faptul că este tatăl a trei copii ar trebui să îl responsabilizeze“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite