Dan Ioan Şipoş, baronul lui Năstase de la Timişoara. De la PSD a sărit în barca PUR, iar apoi a eşuat la PDL

Dan Ioan Şipoş, baronul lui Năstase de la Timişoara. De la PSD a sărit în barca PUR, iar apoi a eşuat la PDL

Dan Ioan Şipoş, preşedintele CJT în perioada 2000-2004  FOTO Agenda.ro

Dan Ioan Şipoş, baronul care conducea Consiliul Judeţean Timiş în epoca Năstase, a dispărut din viaţa publică. După pierderea alegerilor din 2004, iese din PSD, intră în PUR iar apoi devine PDL-ist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Ioan Şipoş a fost preşedintele Consiliului Judeţean Timiş în perioada 2000-2004, considerat epoca lui Adrian Năstase. După alegerile locale pierdute din 2004, şi după ce Năstase a pierdut alegerile prezidenţiale, Dan Ioan Şipoş şi-a pierdut poziţia de baron, acesta plecând pe uşa din dos din PSD.
 
În 2005, Şipos s-a înscris în Partidul Umanist Român (PUR), condus la aceea vreme de Dan Voiculescu. 
 
Fostul şef al CJT, unul din cei mai puternici oameni din judeţ ale acelor vremuri, s-a plans că a fost neglijat de partidul din care făceau parte. Şipoş afirma că şi el şi ceilalţi au fost “ameninţaţi de către colegii de partid” să nu plece din partid. Dan Ioan Şipoş a fost urmat în PUR de mai mulţi primari PSD din Timiş, însă atunci de discuta ca şi unii lideri precum Dan Poenaru şi Titu Bojin (actualul preşedinte CJT), vor ieşi din PSD. Acest lucru nu s-a mai întâmplat.
 
Ilie Sârbu, dezamăgit de demisia lui Şipoş, a spus: “Caracterul josnic al acestui individ a ieşit în evidenţă şi prin faptul că nu a avut curajul să se prezinte la sediu cu demisia, preferând să trimită un curier cu aceasta. Şipoş loveşte acum, prin tot felul de declaraţii incoerente, în formaţiunea care l-a făcut om. Este tributar unor interese ascunse şi că a încercat să-şi găsească o pătură care să-l protejeze de eventualele probleme pe care le-ar putea avea după încheierea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş”.
 
Dan Ioan Şipoş îl acuza pe Ilie Sârbu că ar conduce PSD Timiş “prin amenţări şi forţă”.  “Consider că, în sfârşit, Şipoş şi-a găsit un partid pe măsura sa politică. De fapt, PUR nu prea există în judeţul Timiş, singurul exponent vizibil al acestui partid fiind un deputat care a ajuns în Parlament după ce PSD i-a cedat un loc eligibil pe listă”, a mai spus Ilie Sârbu la aceea vreme, citat de Amons News.
 
Dan Ioan Şipoş nu a stat prea mult în PUR (devenit Partidul Conservator) şi sărit în barca PDL-ului. Îşi depunde adeziunea pentru Pardidul Democrat Liberal în 2007. 
 
Sfârşitul anilor 2000, Dan Ioan Şipos revine la Palatul Administrativ din Timişoara, devenind consilierul lui Constantin Ostaficiuc, şeful de atunci al Consiliului Judeţean Timiş şi al PDL Timiş. Astfel, în 2009, Şipoş devine consilier celui care i-a fost adjunct la CJT din perioada 2000-2004.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: