Dan Bittman, la cafea cu prefectul de Timiş, după ce a reclamat „minciuna COVID”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, surprinsă la o terasă, în 20 octombrie 2020, alături de Dan Bittman FOTO Click!
Prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, surprinsă la o terasă, în 20 octombrie 2020, alături de Dan Bittman FOTO Click!

În ziua în care Bucureştiul a intrat în scenariul roşu, solistul trupei Holograf, Dan Bittman, reclama pe Facebook „minciuna COVID” şi „alertele mincinoase”. În aceeaşi zi, Bittman s-a întâlnit la o terasă din Capitală cu o reprezentantă a Guvernului în teritoriu.

Dan Bittman a avut în ultima săptămână mai multe declaraţii controversate prin care a criticat măsurile luate de Guvern în lupta cu COVID-19. Atacurile lui Bittman au început în 20 octombrie 2020, cu o postare de pe pagina sa de Facebook, în care a reclamat „minciuna COVID” şi „alertele mincinoase”. „Nu e de ajuns minciuna COVID, acum trebuie să suport şi alertele astea penibile şi mincinoase de pe telefon. Când ieşim, băieţi şi fete?!”, a scris Bittman, în 20 octombrie 2020, pe Facebook.

În aceeaşi zi, paparazzi Click! l-au surprins pe Bittman, la o terasă din Capitală împreună cu „o prietenă”, căreia fotoreporterii i-au blurat faţa. Femeia cu care Bittman a fost fotografiat la terasă în ziua în care a reclamat „minciuna COVID” s-a dovedit a fi prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ, aflată în linia întâi a luptei cu COVID-19 din Timiş, din postura de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Am uitat să ne comportăm normal”

Contactată de debanat.ro pentru un punct de vedere, Liliana Oneţ s-ar fi arătat iritată de întrebare şi a refuzat să comenteze subiectul. „Nu ştiu despre ce fotografie este vorba. Nu am ce declaraţii să dau pe un subiect care nu are legătură cu job-ul meu. Dacă mă voi întâlni (cu Bittman – n. red.) în privat nu e problema presei”, a declarat Oneţ, potrivit debanat.ro.

Contactat de „Adevărul”, Dan Bittman a confirmat întâlnirea cu Liliana Oneţ, de care a spus că îl leagă o prietenie de 30 de ani. Totodată, Bittman a declarat că declaraţiile sale au fost răstălmăcite, ceea ce reclamă el fiind faptul că „am uitat să ne mai comportăm normal”.

„Tot ce se întâmplă, se întâmplă pentru că se vând titluri şi presa scrie, bineînţeles, ca să vândă. Probabil şi dumneavoastră veţi da un titlu pompos ca să vă citească cineva. Nu am ştiut că e interzis să te întâlneşti cu oameni pe care îi cunoşti de peste 30 de ani. Nu cred că trebuie să schimbăm toată ziua idei. Tocmai asta e şi problema. Toată lumea vorbeşte despre un singur lucru. Am uitat să mai vorbim despre lucruri normale şi să ne purtăm normal. Aici este indignarea mea pentru că mi se pare că e o manipulare de la un capăt la altul, dar asta este părerea mea. Cineva mi-a răstălmăcit spusele. Astăzi am aflat că sunt liderul unei grupări, despre care nu am auzit până astăzi, ceva cu anti-botniţă. Dacă mă sunaţi peste o săptămână o să aflaţi că sunt inamicul public numărul unu al României şi de asta merg lucrurile atât de bine în ţară, pentru că eu declar ceea ce declar”, a spus Dan Bittman.

Deciziile prefectului nu au fost afectate de întâlnirea cu Bittman

Întâlnirea prefectului de Timiş cu Dan Bittman nu a afectat măsurile anti-COVID din judeţ. La două zile după cafeaua băută cu solistul Holograf, Liliana Oneţ a avertizat că după intrarea Timişoarei în scenariul roşu vor urma restricţii, lucru care s-a şi întâmplat când Timişoara a depăşit indicele de trei infectări la mia de locuitori.

„Vor urma restricţii pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Ştiu că nu va fi uşor, dar avem obligaţia să respectăm legea şi să protejăm sănătatea şi viaţa tuturor timişorenilor. Spitalele care tratează pacienţi COVID din judeţul Timiş sunt peste 90% pline, iar la ATI sunt foarte puţine locuri. Vă rog să faceţi tot posibilul să vă protejaţi şi să îi apăraţi şi pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectaţi toate prevederile legale, să păstraţi normele de distanţare sanitară şi pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! Deasemenea vă rog să renunţaţi la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitaţi zonele aglomerate, să limitaţi contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, şi să transmită virusul”, a fost mesajul prefectului de Timiş, după întâlnirea cu Bittman.

 „O felicit pentru că doamna prefect este o femeie cu foarte mult tact şi multă determinare. Acolo, în Timiş, din ce aud, mortalitatea este mică şi o felicit. Părerile divergente nu influenţează o prietenie care durează de peste 30 de ani”, a mai declarat Dan Bittman pentru „Adevărul”.

Vă mai recomandăm să ciţiţi şi: Adrian Streinu-Cercel, răspuns tăios pentru Dan Bittman: „Nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt!“

Mugurel Vrabete, coleg cu Dan Bittman în Holograf, despre COVID-19: „Mie îmi pute a neştiinţă, a impostură, fie şi a conspiraţie”

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite