Dan Barna, la Timişoara: „Este primul loc unde vechiul primar a venit la instalarea noului primar. E ceva inedit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna a fost surprins de modul în care s-a realizat schimbul de putere de la Timişoara FOTO Petru Cojocaru
Dan Barna a fost surprins de modul în care s-a realizat schimbul de putere de la Timişoara FOTO Petru Cojocaru

Preşedintele USR, Dan Barna, prezent la Timişoara, la ceremonia de instalare în funcţie a lui Dominic Fritz, s-a declarat surprins de prezenţa lui Nicolae Robu la depunerea jurământului de către Dominic Fritz. „Dă un mesaj de civilizaţie”, a declarat Barna.

Noul primar al Timişoarei, Dominic Fritz, a depus, vineri, jurământul pentru instalarea în funcţie. În cadrul discursului, Frtiz i-a mulţumit, în numele timişorenilor, fostului primar pentru cei opt ani „în serviciul public”. La rândul său, Nicolae Robu, care i-a oferit noului primar, în mod simbolic, cheia oraşului şi stema Timişoarei. În discursul de la finalul ceremoniei, Robu l-a felicitat pe noul primar şi i-a urat succes.

„Vreau să vă felicit pe cei care aţi ieşit învingători în lupta electorală recent încheiată. Formaţie sportivă având, eu am tăria să le receptez înfrângerea cu fair-play, neacuzând nimic, dar nici reproşându-mi nimic, ci înţelegând senin, împăcat că majoritatea cetăţenilor de astăzi, cel puţin majoritatea celor prezenţi la vot, şi ei contează în democraţie, nu agreează ceea ce am oferit eu ca direcţii de dezvoltare a oraşului pentru anii următori. (…) Nu ştiu dacă jucaţi fotbal. Eu joc şi se spune că destul de bine. În orice caz, dau M-U-L-T-E goluri. Nu ştiu dacă compuneţi muzică, dar ştiu că sunteţi cântăreţ foarte bun. Categoric, mult mai bun decât mine. Ce vă doresc eu, de dragul Timişoarei, este să fiţi primar mai bun ca mine”, a declarat Robu.

La finalul ceremoniei, Dan Barna, care a participat şi la ceremoniile de instalare a lui Radu Mihaiu (Sectorul 2), Clotilde Armand (Sectorul 1) şi Nicuşor Dan (Primăria Capitalei) a apreciat modul în care a fost organizată ceremonia de la Timişoara. „E un element foarte simpatic. Am fost în ultimele zile şi la Sectorul 2 în Bucureşti, la colegul nostru Radu Mihaiu, de asemenea la Clotilde Armand şi la Nicuşor Dan. Timişoara este primul loc unde vechiul primar a venit la depunerea de jurământ a noului primar, ceea ce dă un mesaj de civilizaţie şi de normalitate, ceea ce înseamă transferul unui mandat. Vreau să vă felicit pentru acest lucru, cumva inedit. Am aşteptat ceremonia”, a declarat Dan Barna.   

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Nicolae Robu, învins la scor de Dominic Fritz. Diferenţa este de peste 20 la sută

Nicolae Robu a dezvăluit ce a simţit când şi-a dat seama că a pierdut alegerile: „Am fost inundat de o linişte dumnezeiască”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite