„Dacă te prindem, o să te batem de o să te băgăm în comă”. De ce nu a văzut Poliţia nicio infracţiune

„Dacă te prindem, o să te batem de o să te băgăm în comă”. De ce nu a văzut Poliţia nicio infracţiune

Corneliu Vaida, timişoreanul ameninţat pe Facebook

Jignit şi ameninţat că va fi bătut şi băgat în comă, timişoreanul Corneliu Vaida a depus o plângere penală. După aproape un an de cercetări, poliţiştii au stabilit că nu a fost săvârşită nicio infracţiune de ameninţare.

Corneliu Vaida, cunoscut activist civic din Timişoara, a fost amendat în 2017, pentru că a scris pe Facebook un comentariu acid la adresa poliţiştilor locali care şi-au parcat maşinile neregulamentar, blocând circulaţia pietonilor. Pentru că a scris „Miliţiene Cojan (n.r. şeful Poliţiei Locale), tu şi adunătura ta de nesimţiţi, ce-ar fi să vă auto-amendaţi?”, a primit o amendă de 900 de lei, care apoi a fost redusă la 500 de lei. În urmă cu un an, Vaida a fost jignit şi ameninţat de o persoană care i-a scris pe messengerul de Facebook. 
 
Vaida şi-a contactat avocatul, care a depus o plângere la Parchet. Parchetul trimite plângerea la Secţia 3 Politie Urbană - Timişoara, mai precis este dată în instrumentare agentului de poliţie Loredana Iagăru. 
 
După aproape un an, Corneliu Vaida a primit răspunsul. Cel care l-a înjurat şi ameninţat nu a săvârşit nicio infracţiune, ca atare cazul a fost închis. 
 
 
„Câteodată sunt naiv, recunosc. Atât de naiv încât trăiesc cu impresia că Poliţia Română nu e toată putredă şi coruptă, că nu e formată doar din miliţieni reeşapaţi şi poliţişti tineri şi ... prea liniştiţi. Am câţiva prieteni în Poliţie şi dacă îi numesc prieteni, înseamnă că-i apreciez. Or mai fi şi alţi poliţişti demni de apreciere, probabil. Oricum, ăştia sunt greu de găsit, iar mare parte din ei, când încearcă să-si facă meseria cu responsabilitate, sunt trecuţi pe linie moartă - asta în cel mai fericit caz. Iscusita agentă de poliţie nu s-a învrednicit nici măcar să ceară colaborarea poliţiştilor din zona de domiciliu a individului care m-a ameninţat, pentru a-i lua şi lui o declaraţie! Poate era interesant de aflat cum dorea să procedeze pentru a mă băga în comă, nu? Aiurea! Băieţi ca ăsta nu ie periculoşi! Băieţi ca ăsta ie duar glumeţi, au doar harfe pă iei! Deci, nestimată agent de poliţie Loredana Iagăru de la Secţia 3 Politie Urbană Timişoara, nu îţi spun că eşti nesimţită - nu de altceva, dar nu vreau să mai iau o amendă ca jignesc organul - feminin de data asta! Eu îţi doresc sincer şi dezinteresat să ai parte în viaţă doar de băieţi nepericuloşi, glumeţi şi finuţi, ca expeditorul mesajului către mine!”, a spus Corneliu Vaida. 

 
Vă mai recomandăm:
 

Amendă de 900 de lei pentru timişoreanul care a pus pe Facebook fotografiile cu maşinile parcate ilegal de Poliţia Locală

Decizia judecătorilor în cazul timişoreanului amendat pentru că i-a jignit pe Facebook pe poliţiştii locali

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările