Curtea de Conturi acuză angajarea ilegală a unei tinere de 23 de ani pe postul de director al creşelor din Timişoara

Curtea de Conturi acuză angajarea ilegală a unei tinere de 23 de ani pe postul de director al creşelor din Timişoara

Curtea de Conturi acuză angajarea ilegală pe postul de director al unei tinere de 23 de ani

Ultimul control al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara scoate la iveală că o tânără de 23 de ani a fost angajată ilegal pe postul de director al Serviciului Creşe. Potrivit raportului, tânăra, al cărui soţ a deţinut un club de manele, nu avea vechime în muncă pentru a putea ocupa postul de director al Serviciului Creşe.

Curtea de Conturi a finalizat controlul anual la Primăria Timişoara, iar una dintre constatări vizează modul în care a fost angajată, pe postul de director al Serviciului Creşe, Patricia Chelbu Goje, o tânără de 23 de ani, care s-a ocupat în trecut de promovarea online a unui club de manele deţinut de soţul său şi unde au avut loc mai multe petreceri cu interlopi din Timişoara.

Potrivit pressalert.ro, raportul arată că Patricia Chelbu Goje, care a fost instalată fără concurs pe funcţia de director nu îndeplinea condiţiile cerute de lege. „Auditorii publici externi constată că ordonatorul principal de credite (primarul Nicolae Robu, n.a.) nu a luat măsurile necesare în vederea organizării concursului pentru ocuparea postului de Director la Serviciul Public Creşe, procedând nelegal la numirea în funcţia de director a doamnei Chelbu – Goje Patricia, care nu îndeplinea condiţiile necesare în vederea ocupării acestui post, întrucât din documentele care atestă studiile efectuate rezultă că au fost finalizate în luna iulie 2016, fiind angajată iniţial, prin concurs, pe postul de inspector de specialitate debutant în cadrul Serviciului Public Creşe la data de 27.02.2017, după cum rezultă din C.I.M. nr. 2553/24.02.2017 şi din Dispoziţia nr. 6/28.02.2017, constatându-se că la data numirii ca director înregistra o vechime în muncă de aproximativ 7 luni şi nu de 2 ani după cum prevede  art. 51 (5) din Hotărârea nr. 1.252 din 12 decembrie 2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi funcţionare a creşelor şi a altor unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară”, se arată în raportul Curţii de Conturi citat de pressalert.ro.

Potrivit sursei citate, Patrici Chelbu Goje a fost „unsă” pe funcţia de director baza unui referat asumat de şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara, Rodica Aurelian. „Auditorii publici  externi, în contextul celor de mai sus, constată implicarea şefului de Serviciu Resurse Umane din cadrul UATM Timişoara în procedura de numire în funcţia de conducere a directorului Serviciul Public Creşe, doamna Chelbu – Goje Patricia, prin propunerea efectuată potrivit Referatului nr. 575/07.09.2017, în condiţiile în care Serviciul Public Creşe este serviciu cu personalitate juridică, fiind în subordinea directă a Consiliului Local Municipiul Timişoara. În acest context, precizăm faptul că Serviciul Resurse Umane din cadrul UATM Timişoara şi-a încălcat propria procedură, respectiv PO-02 „ Managementul resurselor umane ” în care la poziţia 1, din descrierea proceselor/activităţilor specifice, respectiv „definirea necesarului de competenta – organizarea instituţiei”, se mai arată în raport.

Primarul Nicolae Robu, care a demis-o pe Patricia Chelbu Goje după ce tânăra a refuzat să îşi facă public CV-ul, iar când l-a publicat a făcut-o în bătaie de joc, şi care a repus-o pe funcţie pe tânără pentru o perioadă de 30 de zile pe motiv că nu avea cine să semneze documente importante, a declarat că Primăria Timişoara va contesta raportul Curţii de Conturi în instanţă. „Fiind vacant postul, nu de director de creşă, ci de director al serviciului creşe, un post contractual, nu de funcţionar public, nu am avut pe cine să pun interimar şi ea a acceptat, a fost numită interimar. Curtea de Conturi invocă nişte condiţii pentru ocupare postului de director de creşă, dar această persoană a fost director de aparat administrativ, serviciul creşă, unde nu e nicio condiţie din cele invocate de Curtea de Conturi. Dar şi dacă ar fi o greşeală, ce vină am eu dacă a greşit Serviciul Resurse Umane cu neîndeplinirea unei condiţii. Eu fac treabă în oraşul ăsta”, a declarat Robu ca reacţie la dezvăluirile din raportul Curţii de Conturi.

Curtea de Conturi acuză şi angajarea ilegală a iubitei unui interlop

Auditorii Curţii de Conturi au constatat că, în cadrul unui concurs pentru un post de director al unei creşe au fost modificate condiţiile de concurs, iar de aceste modificări a beneficiat iubita interlopului Lucian Boncu, un apropiat al fostului consilier personal al primarului Robu, Ionuţ Nasleu, acum director la Pieţe. „Nu a venit nimeni la concurs şi atunci se schimbă condiţiile. Dacă vezi că nu vine nimeni, până la urmă ceri studii superioare. Asta se întâmplă frecvent în instituţiile publice, unde, deşi sunt salarii bune acum, nu este înghesuială. Pentru că este extrem de greu să lucrezi aici, într-un stres continuu, cu răspundere uriaşă. Iată, că nu e înghesuială. Câteodată iei cu orice studii în ideea că se perfecţionează la locul de muncă”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: