Cum treci de controlul de securitate din aeroport dacă ai un implant metalic în organism. Recomandările făcute de SRI

Cum treci de controlul de securitate din aeroport dacă ai un implant metalic în organism. Recomandările făcute de SRI

FOTO Adevărul

Pentru multe persoane care circulă cu avionul, controlul de securitate din aeroport este o povară din cauza disconfortului pe care îl implică această operaţiune. În cazul persoanelor care au implantate în corp dispozitive metalice, controlul poate fi şi mai stresant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe site-ul propriu, Serviciul Român de Informaţii, care asigură controlul de securitate din aeroporturi, oferă la rubrica de întrebări frecvente răspunsul la întrebarea: pot trece de controlul de securitate de la aeroport dacă am implantat un dispozitiv medical ortopedic sau de altă specialitate medicală? Potrivit SRI, o adeverinţă medicală sau o scrisoare semnată de un medic care să confirme implantul sunt recomandate, dar nu obligatorii.

„Recomandăm ca, la prezentarea în punctul de control de securitate, să informaţi personalul de securitate cu privire la existenţa dispozitivului metalic implantat. De asemenea, precizăm că o adeverinţă sau o scrisoare medicală, care să confirme intervenţia chirurgicală şi să ateste implantarea dispozitivului metalic, poate fi utilă pe parcursul controlului de securitate, însă nu este obligatorie, iar dacă elementele metalice generează o alarmă la trecerea prin cadrul porţii detectoare de metale, documentul nu substituie verificările suplimentare necesar a fi efectuate în astfel de situaţii, inclusiv prin aplicarea controlului manual sau utilizarea echipamentelor de detectare a urmelor de explozivi în punctul de control sau în cabina special amenajată. Totodată, traducerea documentului medical într-o limbă de circulaţie internaţională poate fi utilă la controlul de securitate de pe alte aeroporturi din Europa”, arată SRI, pe site-ul propriu.

 

citeste totul despre: