Cum să-ţi protejezi locuinţa de hoţi dacă stai la bloc: „Cumpărarea unor sisteme de siguranţă nu este un moft“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română prezintă, pe site-ul propriu, un set de măsuri pe care ar trebui să le ia cetăţenii pentru a-şi proteja locuinţele de hoţi. Potrivit Poliţiei, una din cele mai eficiente metode de protecţie o constituie limitarea posibilităţilor de acces la bunurile de valoare şi prelungirea timpul necesar pentru sustragerea acestora de către infractori.

Poliţiştii arată că măsurile luate de proprietari au rolul de a induce răufăcătorilor sentimentul că şansele de reuşită sunt minime, iar riscul de prindere este maxim. Potrivit poliţiştilot, barierele puse în calea hoţilor trebuie să fie atât fizice cât şi psihice, iar transmiterea unei senzaţii că locuinţa este sigură se poate face prin: concepţia arhitectonică a clădirii, care trebuie să inducă senzaţia de solid; existenţa barierelor fizice; prezenţa sistemelor moderne de Securitate.

Poliţia Română a întocmit şi o listă de măsuri pe care ar trebui să le ia fiecare proprietar pentru a-şi proteja locuinţa. Prezentăm astăzi măsurile de siguranţă ale celor care locuiesc la bloc:

•    montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil; 
•    asiguraţi dotarea cu incuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările supli-mentare; 
•    asiguraţi-vă că dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare asigură o închidere completă a acesteia; 
•    la intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună ilu-minare; 
•    instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video; 
•    montaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră; 
•    conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestora; 
•    montaţi o incuietoare de inaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă;
•    dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă. 
Încuietoarea trebuie montata corect, in asa fel încat sa fie imposibil accesul din exterior la suruburile de prindere, iar cilindrul sa fie complet introdus în corpul broaştei, pentru a evita ruperea lui.

„Achiziţionarea unor sisteme de securitate care să corespundă standardelor de securitate nu este un moft, ci o necessitate”, atrag atenţia poliţiştii specializaţi în prevenirea furturilor din locuinţe.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite