Cum le râde în nas autorităţilor proprietarul unei case construite ilegal în curtea unei clădiri istorice din Timişoara VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarul unei clădiri „demolate” în vara anului 2019 a început să izoleze pereţii construcţiei
Proprietarul unei clădiri „demolate” în vara anului 2019 a început să izoleze pereţii construcţiei

Proprietarul unei case construite, ilegal, în curtea unei clădiri istorice din Timişoara le râde în nas autorităţilor, apucându-se să izoleze termic clădirea pentru care există sentinţă definitivă de demolare a construcţiei.

Telenovela construcţiei ilegale din curtea Palatului Ancora din Timişoara, despre care „Adevărul” a scris în repetate rânduri, continuă. Deşi există mai multe sentinţe care permit demolarea construcţiei, clădirea a rămas în picioare. Mai mult decât atât, proprietarul a început să izoleze termic clădirea.

Povestea acestui caz începe în urmă cu mai mulţi ani, când Constantin Dobre, proprietar al unui apartament cu o cameră în curtea Palatului Ancora, a construit, sub pretextul realizării unor lucrări de extindere a apartamentului o adevărată vilă cu parter şi mansardă.

Pentru fapta lui, bărbatul a primit şi o condamnare de 11 luni şi 20 de zile, cu amânarea aplicării pedepsei, iar în noiembrie 2017 judecătorii l-au obligat pe proprietarul construcţiei să demoleze lucrările făcute ilegal, în caz contrar primăria fiind autorizată să demoleze construcţia, pe banii proprietarului.

După un an şi jumătate de la pronunţarea sentinţei, Primăria Timişoara a început demolarea construcţiei. Primarul Nicolae Robu a convocat presa la faţa locului pentru a transmite mesajul că „legea e lege pentru toată lumea”. 



Lecţia pe care primarul a vrut să i-o dea bărbatului care a construit ilegal a fost una ratată. Lucrările de demolare au fost oprite după ce soţia lui Dobre, coproprietară al imobilului, a deschis o acţiune în instanţă prin care a cerut oprirea demolării întrucât în sentinţa de demolare nu a fost parte, ea fiind coproprietar.

Procesul a fost pierdut de soţia lui Dobre, judecătorii pronunţând sentinţa finală în 17 iunie 2020. Potrivit Primăriei Timişoara, sentinţa i-a fost comunicată primăriei în  data de 24.08.2020, iar Serviciul Juridic a trimis-o spre ştiinţă Direcţiei Urbanism în 07.09.2020.

În ciuda sentinţei definitive care îi permite primăriei să demoleze construcţia, proprietarul s-a apucat să izoleze termic clădirea. Potrivit Primăriei Timişoara, proprietarul a fost amendat cu obligaţia de sistare a lucrărilor.

„În acest moment, aparatul de specialitate face demersurile necesare pentru continuarea lucrărilor de demolare începute în anul 2019 şi suspendate pe perioada derulării procesului, urmând să ia legătura atât cu biroul executorului judecătoresc, cât şi cu SC Colterm SA pentru a relua demolarea”, a transmis Primăria Timişoara. 

Vă recomandăm să ciţi şi: 

VIDEO Primăria Timişoara demolează o casă construită ilegal în curtea unei clădiri istorice. Cum a reacţionat proprietarul 

VIDEO Demolarea unei construcţii ilegale, oprită după show-ul făcut de primar în faţa presei. Lecţia pe care a vrut să o dea edilul, un fiasco total

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite