Cum poate fi „omorât” coronavirusul în cinci zile. Soluţia eficientă, dar riscantă, folosită la Timişoara

Cum poate fi „omorât” coronavirusul în cinci zile. Soluţia eficientă, dar riscantă, folosită la Timişoara

Medicii de la Timişoara susţin că un antiviral are efecte spectaculoase FOTO Spitalul Victor Babeş

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara susţin că un antiviral folosit în tratarea COVID are efecte spectaculoase, dar medicamentul poate avea efecte adverse, acesta fiind şi motivul pentru care se administrează doar în spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Spitalul COVID din Timişoara susţin că Favipiravir este un medicament din categoria antiviralelor, inhibitor al ARN-ului. Medicii timişoreni spun că acesta a fost utilizat, până acum, în tratamentul formelor severe de gripă, dar şi împotriva unor virusuri foarte puternice, care pot declanşa infecţii mortale.

Medicamentul ajută la eliminarea mai rapidă a virusului SARS-COV 2 şi reduce în acest fel perioada de spitalizare. De asemenea, ameliorează simptomele infecţiei cu noul coronavirus. Medicamentul administrat de specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara a intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătăţii în urmă cu două luni.

“Medicamentul se administrează pacienţilor cu o formă medie de infecţie cu COVID 19, cu probele de inflamaţie modificate. Am observat că, la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamaţia pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului şi testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obişnuit.”, spune dr. Maria Cerbu, medic primar boli infecţioase, Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara

Din cauza riscului apariţiei unor efecte secundare, tratamentul se poate administra însă doar în spital, sub supravegherea unui medic. Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara mai spun că există o fereastră de timp foarte scurtă în care medicamentul se poate administra, astfel încât efectul să fie cel aşteptat. Durata tratamentului este de cinci zile.

“Sunt 16 comprimate de înghiţit, opt dimineaţa, opt seara, în prima zi. Din ziua a doua de tratament, se iau trei dimineaţa şi trei seara, şi atunci se face sub supraveghere medicală, pentru că e complicat să îi pui unui pacient în mană opt comprimate şi să îi spui: înghiţiţi-le dumneavoastră! Trebuie să stai de vorbă cu pacientul şi să îi explici. Pentru că e important să fie aderent la tratament.”, spune dr. Maria Cerbu, medic primar boli infecţioase, Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara

Medicamentul folosit în terapia anticovid 19 la Timişoara este inclus şi în protocoalele terapeutice ale unor ţari precum Japonia, India şi China. România a anunţat că va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir care vor fi distribuite spitalelor aflate în linia întăi în lupta împotriva noului coronavirus. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Lockdown fără efect. Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în localităţi intrate 14 zile în carantină

FOTO Cum învaţă copiii valoarea banului. Două fetiţe s-au apucat să vândă limonadă. „Lumea e cam zgârcită”

FOTO Mirajul de a te muta din oraş în comunele periurbane. Populaţia Dumbrăviţei a crescut de la 2.600 la peste 16.000 de locuitori

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările