Cum au negociat ministrul Sănătăţii şi primarul Timişoarei banii pentru noul spital de copii din Timişoara

Cum au negociat ministrul Sănătăţii şi primarul Timişoarei banii pentru noul spital de copii din Timişoara

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea (stânga) şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu (dreapta), la Spitalul de Copii din Timişoara

Ministerul Sănătăţii va aloca în acest an 15 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la noul spital de copii din Timişoara, urmând ca diferenţa de şapte milioane necesară finalizării lucrărilor să fie asigurată de Primăria Timişoara. Sumele au fost negociate miercuri seara, în faţa jurnaliştilor, de primarul Nicolae Robu şi ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat într-o vizită de lucru în Timişoara, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a întâlnit miercuri seara şi cu primarul Nicolae Robu pentru a discuta problema banilor necesari finalizării lucrărilor la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Realizat în proporţie de 65 la sută, spitalul are nevoie de încă 22 de milioane de lei pentru a fi terminat (partea de construcţii şi instalaţii). La această sumă se adaugă încă aproximativ 50 de milioane de lei pentru dotări.

În faţa presei, primarul Nicolae Robu şi ministrul Sănătăţii au negociat sumele cu care trebuie să contribuie Primăria Timişoara şi Ministerul Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor. Primarul Nicolae a propus ca Ministerul să pună 20 de milioane şi Primăria două milioane. „Eu venisem cu o propunere concretă. Ministerul Sănătăţii pune 15 milioane. Anul trecut am pus cinci şi se fac 20, pentru că vor fi foarte mulţi bani necesari dotării”, a spus ministrul Sorina Pintea.

Primarul Timişoarei i-a spus Sorinei Pintea că dacă Ministerul suportă şi partea de dotări, primăria se angajează să pună 7 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la clădire. „Putem înţelege şi o formulă de genul acesta. Noi ne angajăm la mai mult pe partea de construcţie – montaj, dar vă rog să aveţi în vedere dotarea pentru că asta ne depăşeşte. Vom fi capitală europeană a culturii în 2020 şi nu putem încărca bugetul cu atâtea cheltuieli”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Ministrul le-a solicitat primarului Nicolae Robu şi managerului Spitalului de Copii să înceapă procedurile de licitaţie pentru achiziţia echipamentelor, astfel încât atunci când va fi gata construcţia, estimată a fi terminată la sfârşitul acestui an, să fie cumpărate şi echipamentele cu care să fie dotat spitalul. Managerul unităţii medicale a declarat că le-a solicitat şefilor de secţii necesarul de echipamente, astfel încât până în luna martie va avea un cost estimativ al dotărilor şi pot începe procedurile de achiziţie.

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, o clădire de şase etaje, au început în 2014 şi ar fi trebuit terminate în septembrie 2018. Din cauza unor litigii cu firma care a câştigat licitaţia, lucrările au fost întârziate, iar termenul avansat de primarul Nicolae Robu pentru finalizarea lucrărilor este luna decembrie a acestui an. Primarul a spus că pentru a asigura cele şapte milioane necesare finalizării lucrărilor nu va renunţa la investiţiile majore pe care le-a anunţat, fiind sacrificate lucrări mai mici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: