Cum l-au lăsat francezii fără Maserati pe proxenetul „Budală“. Interlopul a scăpat de confiscarea altor bunuri de valoare

Cum l-au lăsat francezii fără Maserati pe proxenetul „Budală“. Interlopul a scăpat de confiscarea altor bunuri de valoare

Unui proxenet din Mehedinţi condamnat în Franţa la şapte ani de închisoare i-a fost confiscat şi un Maserati

Un dosar din arhiva Tribunalului Mehedinţi scoate la iveală modul în care autorităţile din Franţa au obţinut condamnarea la şapte ani de închisoare a unui proxenet român, lăsându-l pe interlop şi fără un Maserati. Românul a reuşit să scape, însă, de confiscarea unor bunuri de valoare pe care a reuşit să le vândă.

Aurel Constantin Stani, zis „Marcel Budală”, un interlop din Drobeta Turnu-Severin, condamnat la şapte ani de închisoare de către autorităţile franceze a rămas şi fără un Maserati, confiscat de autorităţile române, la cererea celor din Franţa. Cazul lui „Marcel Budală” a fost deschis de procurorii francezi după ce, în cursul anului 2008, mai multe prostituate de origine sud-americană care lucrau în pădurea din Saint-Germain-en-Laye, au reclamat că au fost abordate de indivizi de origine turcă şi română, care le-au pus în vedere că doresc să utilizeze locurile pentru prostituate originare din ţările din Estul Europei.

Mai multe verificări la faţa locului aveau să ducă la identificarea unor prostituate din România, iar în 2010 a fost pusă în acţiune mişcarea penală. Ancheta autorităţilor din Franţa avea să scoată la iveală că interlopul severinean controla din România prostituate românce stabilite în Franţa. „Acesta organiza timpul de lucru, controla orarele şi se asigura de punctualitatea fetelor. I se solicita autorizaţia pentru schimbarea hotelului sau locului de prostituţie, pentru corectarea unei fete, dar şi pentru cumpărături sau alte acte curente ale vieţii. Acesta îşi multiplica ameninţările şi dădea pedepse de la distanţă. Printre altele, se preocupa în permanenţă de câştigurile realizate. Interceptările telefonice şi verificările financiare au permis punerea în evidenţă a rolului central jucat de Constantin Aurel Stani, care asigura, din România, conducerea acestei reţele, care îi aducea venituri foarte importante”, au fost acuzaţiile procurorilor francezi.

În 2012, „Budală” a fost arestat în baza unui mandat european şi predat autorităţilor franceze, iar în 2014 judecătorii francezi l-au condamnat definitv pe bărbat la şapte ani de închisoare pentru proxenetism în formă agravantă.

În august 2018, autorităţile franceze le-au solicitat autorităţilor române să recunoască sentinţa pronunţată în Franţa şi să dispună confiscarea mai multor bunuri care aparţin lui Stani, zis „Budală”. Astfel, autorităţile franceze au cerut confiscarea unui teren agricol a unui  apartament cu o cameră şi dependinţe, a unui Mercedes Benz, şi a unui Maserati.

În urma verificărilor, autorităţile române au constatat că terenul agricol şi autoturismul Mercedes au făcut obiectul mai multor tranzacţii fiind, la data cererii, pe numele altor persoane, iar apartamentul este proprietate comună a lui Stani şi a altei persoane, singurul bun ce poate fi confiscat fiind autoturismul Maserati, aflat în custodia Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi. În urma acestei situaţii, autorităţile franceze au fost de acord doar cu confiscarea Maserati-ului, astfel că Tribunalul Mehedinţi a dispus confiscarea de la proxenetul român a acestui autovehicul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: