Cum îi îndeamnă primarul Nicolae Robu pe timişorenii de etnie rromă să-şi plătească impozitele

Cum îi îndeamnă primarul Nicolae Robu pe timişorenii de etnie rromă să-şi plătească impozitele

Nicolae Robu a postat un nou mesaj care stârneşte controverse. FOTO: Arhivă

Într-un mesaj postat pe Facebook, unde edilul-şef este foarte activ, acesta le cere rromilor din Timişoara să arate că sunt cetăţeni-model şi să dovedească faptul că-şi plătesc taxele şi impozitele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspirat de un reportaj privind „manifestările epatatoare” ale etnicilor rromi, Nicolae Robu aminteşte de o rugăminte mai veche a sa, aceea ca rromii să renunţe la turnuleţele atât de populare de pe acoperişurile caselor. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, primarul Timişoarei le cere să se laude, în schimb, cu plata taxelor şi impozitelor.
 
Iată, integral, mesajul primarului pentru comunitatea de rromi din Timişoara:
 
„Tocmai am vazut pe un post naţional de televiziune un reportaj privind manifestările epatatoare (n.r. - epatante?) ale ţiganilor. Se spunea, în reportaj - in opinia mea: pe bună dreptate - că noţiunile cele mai dragi ţiganilor sunt cele de "mare" şi "mult". Asta în timp ce în background, se auzea un cântec în care se spunea că "ţiganii s-au modernizat". Ei bine, după ce le-am cerut ţiganilor să arate că "s-au modernizat" înlăturându-şi turnuleţele şi alte elemente kitschoase de pe clădiri - e adevărat, fără succes până acum, dar eu încă aştept ca cineva să spargă ghiaţa (n.r. - gheaţa)! -, le fac acum propunerea ca în loc să arate câţi dinţi din aur au, câţi galbeni, câţi cocoşei, câte ghiuluri, ce maşini, etc., etc., să se laude prezentând în fotocopie adeverinţa cu sumele plătite ca taxe şi impozite, mărita proporţional cu valoarea acestora. Eu le promit că adeverinţa în original le va fi eliberată cu maximă celeritate. Sper că sunteţi de acord cu mine că aşa ceva chiar ar fi o dovadă de "modernizare"! Dacă agreaţi ideea, clicuiţi "Like". Altfel, postaţi textul "Dislike".”
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: