Cum a fost învinsă Poliţia de o asistentă medicală amendată cu 1.000 de lei pentru că purta masca sub nas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O asistentă care a fost amendată pentru purtarea neregulamentară a măştii a scăpat de sancţiune FOTO Poliţia Română
O asistentă care a fost amendată pentru purtarea neregulamentară a măştii a scăpat de sancţiune FOTO Poliţia Română

O asistentă de la Spitalul Judeţean Timişoara, amendată în 27 decembrie 2020 cu suma de 1.000 de lei pentru că, în timp ce mergea pe stradă purtând masca necorespunzător, sub nas, a obţinut în instanţă anularea amenzii.

În procesul deschis la Judecătoria Timişoara, asistenta medicală a arătat că în ziua în care a fost amendată era duminică dimineaţa şi se întorcea de la lucru din tura de noapte. Pentru că timp de 12 ore, cât a fost la lucru, a stat doar cu masca pe faţă şi pentru că, nefiind nimeni pe stradă la acea oră matinală de duminică şi neaflându-se într-o zonă cu magazine sau pieţe, şi-a tras masca sub nas pentru a putea respira mai bine.

Asistenta a mai arătat că în timp ce le explica agenţilor de poliţie motivul pentru care poartă masca necorespunzător, unul dintre agenţi i-a spus să tacă din gură, să nu îl enerveze pe colegul lui, întrucât va primi amendă în loc de avertisment.

Unul dintre agenţi i-a comunicat că va primi un avertisment de această dată şi i-a atras atenţia ca pe viitor să poarte masca în mod corespunzător, odată cu aceasta înapoindu-i şi actele de identificare, respectiv cartea de identitate şi legitimaţia de serviciu. După trei luni, asistenta s-a trezit, însă, în poştă cu o amendă de 1.000 de lei, aplicată pentru că nu a purtat masca regulamentar.

Asistenta a contestat sancţiunea în instanţă, iar Judecătoria Timişoara a anulat amenda invocând vicii de procedură. Concret, judecătorul a anulat amenda pentru că Poliţia a încălcat prevederile legale care spun că „executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii”.

„Câtă vreme nu s-a făcut dovada comunicării procesului-verbal petentului în termenul de 2 luni de la data aplicării sancţiunii, prevăzut de art. 14 alin. 1 din OG nr. 2/2001, instanţa constată că executarea sancţiunii contravenţionale a amenzii stabilită prin acesta s-a prescris, urmând a dispune exonerarea petentului de la executarea acesteia”, şi-a motivat decizia judecătorul. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Situaţii absurde în stare de urgenţă. Ce a păţit o tânără care s-a dus după pâine la brutăria preferată

Client Dedeman, aşteptat la ieşire de poliţişti îmbrăcaţi civil. Cum a scăpat de amendă, deşi era la 60 de km de casă

Cum a ajuns Poliţia să achite cheltuieli de judecată unor persoane amendate cu sume uriaşe în starea de urgenţă

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite