Cum au fost înghesuiţi 16 cetăţeni străini într-o autoutilitară încărcată cu piese auto. Voiau să ajungă în Germania

Cum au fost înghesuiţi 16 cetăţeni străini într-o autoutilitară încărcată cu piese auto. Voiau să ajungă în Germania

Cetăţenii străini depistaţi la frontiera cu Ungaria FOTO Politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunşi în interiorul unei autoutilitare încărcată cu piese auto, condusă de un cetăţean turc, 16 cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România.

Chiar de Paşti, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota (judeţul Arad) s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.Y., în vârstă de 26 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, piese auto, cu destinaţia Germania.
 
“În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, printre cutiile cu piese auto, 16 persoane, dintre care zece adulţi (şase bărbaţi şi patru femei) şi şase minori”, au transmis cei de la Poliţia de Frontieră. 
 
Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din doi cetăţeni din Afganistan, zece cetăţeni din Irak şi patru cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani. Aceştia erau solicitanţi de azil în ţara noastră.
 
În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei.
 
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei şi detentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: