Cum explică Poliţia Locală parcarea pe două locuri pentru oameni cu dizabilităţi. Agenţii dau vina pe un şmecher cu BMW

Cum explică Poliţia Locală parcarea pe două locuri pentru oameni cu dizabilităţi. Agenţii dau vina pe un şmecher cu BMW

FOTO debanat.ro

După mai mult de o săptămână de la apariţia unei fotografii cu o maşină a Poliţiei Locale Timişoara parcată într-o zonă dedicată persoanelor cu dizabilităţi, instituţia vine cu precizări, arătând că agenţii îl amendau pe posesorul unui BMW care a parcat ilegal.

Ştiri pe aceeaşi temă

O fotografie cu o maşină a Poliţiei Locale Timişoara parcată pe un loc pentru persoane cu dizabilităţi, postată pe internet în 4 aprilie, a devenit virală. La mai bine de la o săptămână de la publicarea fotografiei, agenţii vin cu explicaţii, arătând că maşina era oprită pentru amendarea unui şofer parcat neregulamentar.

„În urma verificărilor efectuate de Compartimentul Control Intern s-a stabilit faptul că fotografia în cauză a fost realizată de către o persoană care a săvârşit o contravenţie şi care, ca urmare a faptului că a fost sancţionată, a publicat doar parţial imaginea reală. Lângă autovehiculul Poliţiei Locale se afla un alt autoturism marca BMW cu numărul TM-82-THA, aşa cum reiese din fotografia cu imaginea completă a incidentului, care era parcat pe două locuri ale persoanelor cu dizabilităţi. Poliţiştii locali au oprit lângă acesta pentru a lua măsurile legale şi, pentru a nu stânjeni circulaţia autovehiculelor, zona fiind una foarte aglomerată, iar oprirea pe carosabil, foarte aproape de sensul giratoriu ar fi dus la crearea unui ambuteiaj, au pus maşina pe locurile alăturate, poliţiştii locali fiind în autovehicul şi nepunând astfel în imposibilitate vreo persoană care ar fi avut nevoie de locurile respective”, arată reprezentanţii Poliţiei Locale, potrivit cărora persoana care a săvârşit contravenţia a fost sancţionată conform OUG 195/2002 cu 290 lei şi 2 puncte penalizare la permis. „Pe numele acestuia figurează de altfel alte cinci sancţiuni contravenţionale pentru diverse fapte şi, pentru că urma să primească cea de-a şasea sancţiune, acesta a realizat fotografia distorsionând realitatea”, mai transmite Poliţia Locală Timişoara.

Instituţia mai arată că „în conformitate cu prevederile Legii 155/2010 a Poliţiei Locale, a avizului Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Timişoara şi a unei adrese din partea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, ultimele două emise înainte de data producerii faptei la care se face referire în fotografia publicată, poliţiştii locali au avizul pentru accesul cu mijloacele de deplasare din dotare în zonele restricţionate prin indicatoare rutiere, inclusiv în zona de promenadă, precum şi pentru staţionare pentru intervenţii şi exercitarea atribuţiilor de serviciu conform Legii 155/2010, OUG 195/2002, Legea 61/1991 sau Hotărâri ale Consiliului Local”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările