Cum se explică bătaia pentru un job de poliţist la sat. Salariul pe care-l poate primi un ajutor de şef de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Română caută numai în Timiş 14 ajutoare de şef de post FOTO Poliţia Română
Poliţia Română caută numai în Timiş 14 ajutoare de şef de post FOTO Poliţia Română

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, că angajează, din sursă externă, 14 ajutoare de şef de post, una dintre condiţii fiind ca viitorul poliţist să aibă diplomă de bacalaureat.

Posturile disponibile sunt în localităţile  Bogda, Ghiroda, Maşloc, Pişchia, Becicherecu Mic, Giulvăz, Criciova, Găvojdia, Mănăştiur, Tomeşti, Saravale, Lenauheim şi Tormac. După expirarea perioadei de înscrieri, IPJ Timiş a anunţat că pentru cele 14 posturi scoase la concurs s-au înscris 307 candidaţi. Asta înseamnă o concurenţă de aproape 22 de candidaţi pe un loc. „În perioada 11 - 19 octombrie a.c., candidaţii, ale căror dosare au fost validate, vor participa la proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice. La data de 23 octombrie 2021 va fi desfăşurată proba scrisă, de tip test grilă”, a anunţat IPJ Timiş.

Explicaţia concurenţei la angajările din sursă externă

Un poliţist încadrat deja din sursă externă a declarat că un poliţist proaspăt angajat ca ajutor de şef de post poate ajungă să câştige, cu tot cu sporurile la care are dreptul, un salariu lunar de aproximativ 4.000 de lei. Preşedintele executiv al sindicatului SIDEPOL, Cristian Danciu a confirmat suma. Totodată, Danciu a explicat de ce este o concurenţă atât de mare la angajările în Poliţie din sursă externă.

„Explicaţia nu este foarte complicată. În primul rând, cei mai mulţi îşi doresc să intre în Poliţie pentru că au impresia că serviciul este stabil şi poţi să ieşi la pensie fără a te da cineva afară, cum se întâmplă în mediul privat. Ar mai fi şi explicaţia că unii vin din vocaţie. Pur şi simplu le place meseria şi vor să fie în slujba cetăţeanului”, a explicat liderul de sindicat din Poliţie. Cristian Danciu, susţine, însă, că în cazul poliţiştilor angajaţi din sursă externă, mulţi ajung să demisioneze după câţiva ani sau să refugieze în vreun birou.

„Ce nu spun şefii din Poliţie sau din MAI este că mulţi dintre cei care vin din sursă externă, după câţiva ani de poliţie observă că poliţia nu este ceea ce pare din exterior, cu maşini frumoase şi girofaruri. Mai mult decât atât, nu spun că pe 80 la sută din cei care vin din sursă externă şi se angajează în operativ (şef de post, ajutor şef de post, investigaţii criminale) nu îi prind cinci ani şi îşi găsesc un loc cald pe la birouri. Ne bucurăm că cetăţenii vor să vină în rândurile noastre, doar că majoritatea, intrând în poliţie, ori pleacă, ori îşi caută locuri pe la birouri şi strada nu are foarte mult de câştigat”, a mai declarat preşedintele executiv al SIDEPOL.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Europol, despre cerinţele de angajare în Poliţie: Nu se caută specialişti, ci doar „doritori” care se pot perfecţiona ulterior

Angajări la MAI. Bode: Acum scoatem 850 de locuri, pe trei structuri - Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite