Cum „cumpără“ Guvernul turc turişti români pentru Antalya: „Pentru fiecare avion, primim 6.000 de dolari“

Cum „cumpără“ Guvernul turc turişti români pentru Antalya: „Pentru fiecare avion, primim 6.000 de dolari“

Complexurile de cinci stele din Turcia, cu totul inclus au mare căutare la români FOTO Arhivă

Tensiunile din Turcia provocate în 2016 de tentativa de lovitură de stat au atras după sine o scăderea drastică a numărului de turişti. Reprezentantul unuia dintre cei mai importanţi operatori de turism din România a declarat că, în acest an, Turcia a redevenit favorita românilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hotelurile de cinci stele all-inclusive din Turcia îi atrag ca un magnet pe români. Christian Pandel, directorul general al Christian Tour, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de profil din România, a declarat cu ocazia lansării cursei Timişoara – Hurghada (Egipt) că în acest an destinaţia vedetă a românilor a fost Turcia, în special Antalya. Christian Pandel a declarat la Timişoara că Turcia este un produs foarte bun, majoritatea românilor încercând sau dorind să încerce măcar o dată oferta all-inclusive a turcilor.

Christian Pandel a explicat că în urma tensiunilor politice din Turcia, destinaţia a fost considerată una cu risc, iar cererea a scăzut. Regimul Erdogan a plătit, însă, sume importante de bani operatorilor de turism care au dus în ultimii doi ani turişti în Turcia. „Când a fost problema cu Erdogan turismul a scăzut, preţurile au scăzut şi atunci au fost foarte multe facilităţi oferite de către partenerii locali, dar şi mai mult de către Guvernul turc. În ultimii trei ani, toţi tour-operatorii care au operat Turcia au primit un suport în bani. Pentru fiecare zbor care ateriza pe Antalya, de exemplu, se primea 6.000 de dolari. Practic, fiecare client avea o subvenţie. Statul ne plătea nouă şi tuturor tour-operatorilor din lume. Atunci, toţi tour-operatorii au promovat Turcia, tarife bune, produs bun, bani mai mulţi plătiţi pentru promovare şi atunci Turcia a fost vedetă”, a declarat Christian Pandel.

Directorul Christian Tour a mai declarat că la nivelul companiei pe care o conduce s-au înregistrat anul acesta cifre record pentru Turcia. „Avem creşetere de 100 la sută. Am operat 18 zboruri full charter pentru 20-25 de săptămâni. Este o creştere foarte mare”, a mai spus Pandel, potrivit căruia este de aşteptat ca preţurile în Turcia să crească de anul viitor. „Egiptul este alternativa şi vă spun şi de ce. După ce există un sezon foarte bun într-o destinaţie, preţurile cresc. Probabil că pe Antalya mirajul din ultimii trei ani va dispărea încet – încet, având în vedere că Guvernul nu mai dă subvenţia pe care o dădea în ultimii doi ani”, a mai spus Christian Pandel, potrivit căruia o altă destinaţie care câştigă teren este Tunisia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările