Cum a cucerit jazz-ul Timişoara. Concerte numai bune de povestit nepoţilor, la JazzTM 2017 VIDEO FOTO

Cum a cucerit jazz-ul Timişoara. Concerte numai bune de povestit nepoţilor, la JazzTM 2017 VIDEO FOTO

JazzTM 2017 -ultima zi FOTO Ştefan Both

Festivalul JazzTM 2017 s-a încheiat duminică noaptea cu un concert spectaculos oferit de Monty Alexander, artistul de 72 de ani, care a început să cânte în trupa lui Frank Sinatra.

Ştiri pe aceeaşi temă

JazzTM 2017 s-a încheiat aseară cu regalul oferit de americanul născut în Jamaica Monty Alexander şi trupa sa Harlem Kingston Express. Piaţa Victoriei a fost din nou plină de un public entuziasmat şi dornic de experienţe muzicale speciale, la fel ca în prima zi, când pe scena din faţa Operei a urcat legendarul Chick Corea.

Pianistul Monty Alexander, şi el în premiră în România, s-a jucat pe scenă. Artistul în vârstă de 72 de ani (a debutat în trupa lui Frank Sinatra) i-a vrăjit pe timişoreni, a trecut de la jazz-ul clasic din Harlem, la reggae-ul din Jamaica - a prelucrat piese de la Bob Marley, printre care şi “No woman, no cry”. Rezultatul acestei fuziuni a fost pe placul publicului, care l-a răsplătit pe Monty Alexander cu aplauze furtunoase. Concertul şi festivalul s-a încheiat cu mult după ora 0, la finalul celor trei biss-uri.Înainte de Monty Alexander a concertat britanicul Bill Laurance, câştigător a două premii Grammy, cunoscut ca lider al trupei Snarki Puppy. Cu o seară în urmă, Bill Laurance a susţinut un concert în Maroc. Muzica britanicului a fost din nou pe placul publicului. În deschiderea concertelor de pe “scena mare” au fost cei de la SUBjazz, un proiect între Subcarpaţi şi JazziBIT.Au continuat concertele şi pe scenele din Parcul Civic şi Parcul Castelului. Pe scena din Parcul Civic au fost şi francezii Thomas de Pourquery & Supersonic – un concert demn de scena din Piaţa Victoriei. Muzicienii au venit pentru prima dată în România, aflându-se în turneul de promovare al albumului „Sons of Love”. Concertele de pe scena din Parcul Castelului au fost încheiate de pianistul Teo Milea.

Pentru iubitorii de jazz din Banat, mai vechi sau mai noi, urmează, la finalul acestei săptămâni, un nou regal: Gărâna Jazz Festival 2017.

Citiţi şi:

JazzTM 2017 continuă la Timişoara cu nume uriaşe, prezente pe scenele lumii. În ultima zi vin Bill Laurance şi Monty Alexander FOTO

Spectacol electrizant cu Chick Corea la Timişoara, cel mai titrat muzician care a călcat vreodată în România VIDEO FOTO

JazzTM, unul dintre festivalurile cu cea mai mare anvergură din România, gata de start. Legendarul Chick Corea, cap de afiş

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările