Cum se clasifică hotelurile şi care sunt semnificaţiile stelelor

Cum se clasifică hotelurile şi care sunt semnificaţiile stelelor

Hotel în staţiunea egipteană Hurghada

Pentru Trei stele – Confort, camera single trebuie să fie de minimum 14 metri pătraţi, iar camera dublă de minimum 18 metri pătraţi, ofertă de băuturi şi telefon în cameră.

Pentru clasificarea hotelurilor există câteva criterii formale. În mare, acestea sunt valabile oriunde în lume, cu toate că în unele ţări exigenţele sunt mai ridicate.

Hotelurile mai bine clasate trebuie să îndeplinească toate criteriile categoriilor inferioare. Iate cele mai importante criterii, prezentate în cartea „Tot ce trebuie să ştie bărbatul genial”, scrisă de Oliver Kuhn.
 
O stea – Turist
 
Camera single de opt metri pătraţi, cameră dublă de 12 metri pătraţi; toate camerele dispun de duş, WC; toate camerele au TV color cu telecomandă, serviciu de curăţenie zilnic, recepţie, telefon la dispoziţia clienţilor, restaurant, ofertă extinsă pentru micul dejun, ofertă de băuturi alcoolice, acces la spaţiu de depozitare pentru bagaje. 
 
Două stele – Standard
 
Camera single de 12 metri pătraţi, camera dublă de 16 metri pătraţi, cel puţin un scaun pentru fiecare pat, câte o veioză, lampă de citit pentru fiecare pat, prosoape, dulap, ofertă de articole de igienă personală (periuţă de dinţi, pastă de dinţi, lame de ras de unică folosinţă), bufet la micul dejun, plata cu cardul. 
 
Trei stele – Confort
 
Camera single de 14 metri pătraţi, cameră dublă de 18 metri pătraţi, cel puţin 10 la sută din camere sunt destinate nefumătorilor, ofertă de băuturi şi telefon în cameră, baie încălzită, foen, şerveţele de hârtie, oglindă în cameră, serviciu depozitare bagaje, seif, instrumente de cusut, cele necesare pentru curăţat pantofi, perne şi pături suplimentare disponibile la cerere, serviciu de spălare a rufelor, recepţie separată cu personal disponibil 14 ore pe zi, recepţie disponibilă non-stop, angajaţi bilingvi, serviciu transport bagaje, acces la Internet, sistem de preluare a plângerilor din partea oaspeţilor.
 
Patru stele – First class
 
Camera single de 16 metri pătraţi, camera dublă de 22 metri pătraţi, fotoliu, canapea cu măsuţă de serviciu, halat de baie, papuci de casă, articole cosmetice (cască de duş, pilă de unghii, beţişoare igienice), oglinză de machiaj, suprafaţă generoasă de depozitare în baie, recepţie separată cu personal disponibil cel puţin 18 ore pe zi, recepţie disponibilă non-stop, lobby bar şi ofertă de băuturi, bar, bufet şi roomservice la micul dejun, minibar sau roomservice pentru băuturi disponibile non-stop, terminal Internet/PC, restaurant a la carte.
 
Cinci stele  - Lux
 
Camera single de 18 metri pătraţi, camera dublă de 26 de metri pătraţi, apartamente, primire personalizată a oaspeţilor cu buchet de flori sau cadou la intrarea în cameră, minibar şi roomservice complet, non-stop, articole cosmetice în flacoane de unică folosinţă, Internet/PC în fiecare cameră şi asistenţă specializată, perne la alegere, unitate centrală de reglare a luminilor la capul patului, seif în cameră, recepţie disponibilă non-stop, angajaţi multilingvi, portar şi car-service, hol de recepţie cu lobby bar, serviciu de călcare a hainelor (într-o oră), serviciu de curăţare a pantofilor, service de turn-down, verificări inopinate pentru respectarea criteriilor.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: