Cum se circulă cu adevărat corect cu bicicleta. Regulile valabile pentru virajul la stânga

Cum se circulă cu adevărat corect cu bicicleta. Regulile valabile pentru virajul la stânga

FOTO Facebook/Verde pentru biciclete

Siguranţa oamenilor este prioritară pentru membrii Asociaţiei Verde pentru Biciclete din Timişoara, acesta fiind motivul pentru care, de peste un an, se organizează lunar cursul de educaţie rutieră pentru biciclişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub sloganul “Pedalează informat, pedalează educat”, cei de la Verde pentru Biciclete oferă toate informaţiile de care bicicliştii au nevoie pentru a face faţă realităţilor din traficul autohton.
 
De-a lungul timpului, cei de la Verde pentru Biclete au postat pe pagina lor de Facebook numeroase mesaje de educaţie rutieră pentru cei care pedalează.

Ne oprim la două dintre ele. În primul este vorba despre semnalizare. 
 
„Virajul la stânga se face prin schimbarea benzilor de mers pe rând – una câte una. La fiecare schimbare de bandă: ne asigurăm, semnalizăm şi abia apoi schimbăm fiecare bandă. Semnalizarea spre stânga este foarte importantă şi obligatorie la schimbarea benzii de circulaţie şi la efectuarea de viraje la stânga. 
 
Punem accent pe semnalizarea către stânga fiindcă în dreapta nu tăiem prioritatea nimănui, însă din punct de vedere legal, ele sunt la fel de obligatorii  - în acest fel le comunicăm celorlalţi participanţi la trafic intenţiile noastre”, spunc ei de la Verde pentru Biciclete. 
 

În a doua este vorba de semnele „Sens unic” şi „Interzis”.
 
„Când circulăm pe carosabil şi nu pe piste, ni se aplică regulile de circulaţie specifice vehiculelor. Este interzis să circulăm pe contrasens! 
 
Este interzis să circulăm pe străzi cu sens interzis pe direcţia noastră de mers! 
 
Nu este interzis, dar este contraindicat, să circulăm pe pistele de biciclete de pe carosabil, pe direcţia inversă sensului de mers al maşinilor!”, mai arată cei de la Verde pentru Biciclete.
 


Următorul curs de “Pedalează informat, pedalează educat” este programat joi, 27 iunie, de la ora 18.30, la Verde pentru Biciclete.
 
Participanţii vor afla cele mai recente modificări care vizează bicicliştii aduse legislaţiei rutiere, despre un cod al bunelor maniere în trafic, dar şi cum să ne întreţinem corect bicicletă şi care sunt regulile nescrise din traficul local.
 

La eveniment o să fie prezent şi un reprezentant al Polţiei Rutiere, care va răspunde întrebărilor.

Citeşte şi:

Bicicliştii pot trece şi pe roşu la semafor. Regula pe care foarte puţini o cunosc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: